14 Mayıs 2008

PİLİÇ PİRZOLA & BAHAR PİLAVI

Bahara yeni girdiğimizde yapmıştım bu tarifi uzun zamandır yayınlanmayı bekliyordu kısmet bu güneymiş. Denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli oluyor...


MALZEMELER:

6 Adet Piliç Pirzola
1 çorba k. salça
2 çorbo k. Yoğurt
1 çorba k. Sıvı yağ
1 tatlı k kekik
1 t.k karabiber, pul biber
tuz

Piliç pirzolaların derileri soyulmadan ( yanmamaları için) derin bir kaba alınır. Bütün malzemeler içine katılıp iyice bulamaç haline getirilip elle yoğrulur gibi tavuk ovulur. 1 saat dolaba kaldırılır. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine derileri üste gelecek şekilde konur. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.

BAHAR PİLAVI:

2 su bardağı pirinç
1 kase bezelye
1 kase küp küp doğranmış havuç
1 kase mısır
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
tuzot, tuz
1 çay kaşığı beyaz biber

pirinç 1 saat önceden tuzlu limonlu ılık suya bastırılır. Bu arada bezelye ve havuçlar aynı anda haşlanır. Pirinç süzülüp sıvı ve tereyağ karışımında kavrulur. İçine tuzot ve tuz katılıp pirincin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Bezelye, havuç ve mısır katılıp bir iki karıştırılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra beyaz biber katılıp bir iki altüst edilerek karıştırılıp demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun..

10 yorum:

  1. Sevgili Betül,
    ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.Beni ye diyor.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. merhaba, çok iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Betül'cüm tavuğa bayıldım, bu sosu hiç duymamıştım,yoğurt yumuşacık yapıyor herhalde.. Evde kalça şiş var, ona da uygulasam olur mu dersin?

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için.
    Aslıcım bu sosu ben kendim geliştirdim. Kalça şişte de çok güzel olur.Göğüs etinde güzel olmaz çünkü göğüs çok kuru oluyor. Bu tarz yemekler için uygun değil.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çocuklarımızı nasıl koruyacağımızı keşke bilebilseydim sevgili Betül. Bu hepimizin endişesi. Sadece ürünlerin kalitesi değil ama kuraklık gibi başka sorunlar da var kapıda. Bakalım, yaşayarak göreceğiz.

    YanıtlaSil
  6. çok haklısın tijen ben çok endişeliyim bu konuda özellikle tedbirler konusunda çok yavaş davranılıyor üzülüyorum açıkçası. Yetkilileri anlamakta güçlük çekiyorum onlar bizim gördüklerimizi göremiyorlarmı sanki, görüyorlar ama herkes kendi çıkarının peşinde. Dediğin gibi yaşayıp görücez...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. tarifinizi cok begendim paylaştığınız için teşekkürler.. yalnz bunu fırın poşetinde pişirsek olurmu hemen cevap alabilirsem sevinirim..?

    YanıtlaSil
  8. payşlaşma için teşekkür ederiz yalnz bunu fırın poşetinde yapsak olabilirmi ? hemen cevap alabilirsem sevinirimm:) ??

    YanıtlaSil
  9. tarıfı ılk defa duydum ama cok gusele benzıoo acaba bu fırında tavugun yanına patates bıberde koyabılırmıyız cvp hemen gelırse sevınırım

    YanıtlaSil
  10. istenirse koyabiliriz tabiki ben denemedim ama deneyip sonucunu yazabilirsin canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil