30 Haziran 2008

HEP YEMEK TARİFİ OLMAZ DİMİ AMA ... :))

evet evin hiç toplan(a)mayan hali... Bıcırık kimbilir ne attı koltuğun altına sanki alacakmış gibi de uzanmıyormu o zaman onu yememek için kendimi zor tutuyorum.


Şşşştt ellemeyin toplamında 5 dakikayı geçmeyen oturup oynadığı an.. yanlış anlamayın kendisi sapına kadar oğlandır heee.. saçını kestirmeye kıyamıyorum bağlıyorum bende.. Her nekadar etraftan tepki alsamda erkek çocuğunun saçı bağlanırmıymış falan... diye olsun yakışıyo oğluma dimi ama :))..


Farketti :))

- Henüz 5 dakika bile olmadı be oğlum.. ıı ne mümkün makineyi gördü dururmu...

Oyuncaklara dikkat.. Şişe kapağı, Serum Fizyolojik şişesinin bitmiş hali ..vs.. Babası yazık verilen paralara ne gerek var bak yüzüne bile bakmıyor diyor.. :)) Arkadaki çiçeğe dikkat... Henüz yerli yerinde..



Artık çiçek yerinde değil hatta bir kısmı yolunmuş vaziyette...

İşte böyleeeee Oğuz Kağan'dan ufak kareler...

27 Haziran 2008

LİMONLU CUPCAKE



Herkese tekrar merhabalar. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yanımda olduğunuzu bilmek gerçekten çok güzel. Aslı'cım sana iki kere teşekkür ederim. Merak edip tekrar yorum yazman çok hoşuma gitti.


Henüz üzerimdeki rehaveti atmış değilim. Eşim ve arkadaşlarımın bir psikologtan yardım alma talebini geri çevirerek yine onların desteği ile bu sıkıcı günlerin altından kalkmaya çalışıyorum. Burdan yanımda oldukları iin Eşime, arkadaşlarıma ve tabiki sizlere tekrar teşekkürler..


Tadına bakan herkesin hazırmı nerden aldın? sorularına maruz kalan bu cupcakeleri eklemekte biraz tereddüt ettim. Çünkü resimlerini güzel çekemedim. Bu arada Zerrin'in üstlendiği Cupcake festivalini de kaçırmak istemedim bir yandan. O yüzden elim gitti geldi gitti geldi eklesemmi eklemesemmi diye. Ama Tadından hiç şüpheniz olmasın denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER: 18 ADET


2 adet yumurta

1+ 1/3 su bardağı şeker

1 su bardağı limon suyu

2 tatlı kaşığı hindiztan cevizi

yarım çay bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sırası ile her malzeme katıldıktan sonra çırpılmak üzere sıvıyağ, limon suyu, hind cevizi, un+kabartma tozu katılıp iyice çırpılır. kalıplara veya kağıt kaplara konup 160 derecede pişirilir.


Soğuduktan sonra İstenirse üzerine limonlu glazür yapılarak süslenir. ( ben bu aşamayı yapmadım)


AFİYET OLSUN..


23 Haziran 2008

...

Bir haftadır üzerimde bir ağırlık var canım hiç bir şey yapmak yazmak, çalışmak istemiyor.

Yeni tarifler deniyorum resim çekiyorum sonra beğenmeyip hepsini siliyorum.

Canım oğlum rahatsız dişleri çıkıyor ateşli, burnu tıkalı, genizleri dolu zamanımı onunla geçiriyorum. Kucağımdan inmiyor..

İnşallah oğlum düzelince bende kendimi toparlamış olurum sanırım..

Sevgiler...

16 Haziran 2008

LİMONLU HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA


Bu sene eşim ve benim için ilklerin senesi oldu. Canım oğlumu bu sene kucağıma aldım. İlk anneler ve babalar gününü bu sene kutluyoruz ikimizde. Eşime aldığım hediye yanında birde pasta yaptım.
Aslında limonlu kek yapıp arasına ve üzerine sadece krema sürüp servis yapıcaktım ama son anda karar değiştirdim ve ortaya bu görüntü çıktı.
MALZEMELER:
KEK: ( 18 cm kalıp için)
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı limon suyu
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
KREMA:
200 ml krema
3 kaşık pudra şekeri
1 paket krem şanti
yarım limon suyu
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet muz
Derin bir kaba un ve kabartma tozu elenir. Kaşıkla havandırılıp hindistan cevizide katılır karıştırılık bir kenarda bekletilir. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır sırasıyla sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu eklenir çırpmaya devam edilir. En son kuru karışımda eklenip homojen bir hal alana kadar çırpılıp kelepçeli kalıbımıza dökülür. İki yana sallanıp bir kaç kere tezgaha vurulur hava kabarcıkları çıkması açısından. 160 derecede batırdığımız bıçak temiz çıkana kadar pişirilir. Fırın teli üzerinde soğutulup streç filme sarılıp dolapta bir gün bekletilir.
Krema pudra şekeri ile iki kat olana kadar çırpılır. Dolaba konur. Krem şanti yarım limon suyu ve 1 çaybardağı süt ile çırpılır. Kremşanti ve krema birleştirilip limon kabuğu katılıp tekrar birlikte çırpılır. Tekrar dolaba konur.
Kek ortadan ikiye kesilip ilk kata bolca krema sürülür. 1 adet muz küp şeklinde doğranıp arasına doldurulur. Muzların üzerine tekrar bolca krema sürülür. Kekin ikinci katı kapatılıp üzeri ve yanları geri kalan krema ile kapatılır. Üzerine hindistan cevizi serpilip limon kabuğu ile süslenir.
AFİYET OLSUN
NOT: Limon suyu ve kabuğu kremaya acayip hafiflik kazandırdı. İstenirse başka şekillerde de süslenebilir. Ben sade olmasını tercih ettim. Kek bir gün bekledimi çok daha lezzetli oluyor.

13 Haziran 2008

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

Biliyorum çok basit bir yemek. Buda konurmu demeyin yazın çok yaptığım ve de çoook sevdiğim bir yemek çeşidinin bloğumda olması gerektiğini düşündüm. Hepimizin kurtarıcı bir zeytinyağlısı değilmidir bu. Hem belkide aramızda yeni yemek yapmayı öğrenenler olabilir. onlara da temel yemekleri öğretmek lazım..

MALZEMELER:

2 kilo taze fasulye
2 adet ortaboy soğan
3 adet domates
5 diş sarımsak
5 adet kesme şeker
zeytinyağ, tuz

(Ben düdüklü tencerede pişiriyorum.) Fasülyeler yıkanıp ayıklanır. Tencereye konur. Üzerine soğanlar yemeklik doğranır. Domateslerin 2 tanesi rendelenir. bir tanesi de küp küp doğranarak soğanların üzerine ilave edilir. Kesme şekerler ve yarım bardak su tabiki de zeytinyağ ilave edilip harlı ateşte kapağı kapalı olarak ( başka bir tencere kapağı kapatabilirsiniz) arada bir karıştırılarak kavrulur. ( yaklaşık 5 dakika) daha sonra tuzu ilave edilir düdüklünün kapağı kapatılıp pişirilir. ( pişirme ayarını siz ayarlayabilirsiniz. )

Eğer ki düdüklüde pişirmiyecekseniz bu noktadan sonra tencere kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte pişirilir. Yanlız su ilavesini iyi ayarlamak gerek düdüklüdeki gibi olmuyor çünkü çekebiliyor arada bir sıcak su ilave etmek gerekebilir.

En son piştikten sonra çok az daha zeytinyağı gezdirilip soğuduktan sonra servis edilir.

AFİYET OLSUN..

11 Haziran 2008

TIRTIL KURABİYE PDÇS 25

Gecenin on'unda yapılıp yendi bu kurabiyeler. Ben 2-3 tanecik yedim sadece :(( Yürüyüş yaparken de arkadaşlara birer tanecik getirdim. Bana kızmakla beraber bir güzel mideye indirdiler kurabiyeleri. Kurabiye yüzünden 2 tur daha atmak zorunda kaldık :))
Herkese denemesini tavsiye ederim.

Ayrıca bu kurabiyeler hülyaya gitsin. Kolaylıklar diliyorum canım..

MALZEMELER:
300 Gr tereyağ
Yarım kilo un
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
vanilya
1,5 su bardağı pudra şekeri
marmelat
80 gr bitter çikolata
hindistan cevizi, fındık, ceviz

Oda sıcaklığındaki tereyağ ile pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar parmaklar ile çırpılır. İçine sırası ile yumurta, vanilya, un ve k. tozu eklenir iyice yoğrulup kalıp ile şekil verildikten sonra 180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir. Soğulutup arasına marmelat sürülür iki kurabiye birbirine yapıştırılır. Çikolata benmari usulu eritilip kurabiyelerin bir ucu çikolataya batırılır hindistan cevizi veya cevize bulanıp yağlı kağıt üzerinde donması beklenir.

AFİYET OLSUN


NOT: Ben yürüyüşe çıkacağımdan soğumasını bekleyemeden ( eşimde sabırsızlanıyodu çünkü ) aralarına marmelat sürmeden çikolataya batırdım. Bu şekilde de çok güzeldi.

9 Haziran 2008

PATLICAN OGRATEN


Genelde Karnıbahar, Kabak ile yapılan bir yemek çeşidini ben Patlıcan ile yaptım. Çokta güzel oldu herkes tarafından çok beğenildi. Eğer patlıcanı sürekli aynı şekilde yapmaktan sıkıldıysanız iyi bir alternatif.. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
6 adet patlıcan
1 ortaboy soğan
250 gr kıyma
1 adet sivribiber
karabiber, pul biber, nane
1çorba kaşığı salça
ÜZERİNE:
beşamel sos:
kaşar peyniri
50 gr tereyağ
50 gr un
2 su bardağı süt
tuz
yağ eritilip un ilave edilerek kavrulur. süt ve tuz ilave edilip hiç topak kalmayana kadar karıştırılarak pişirilir. İsterseniz sütü ilave ettikten sonra Blendır ile iyice çırpılıp topak kalma olasılığını sıfıra indirebilirsiniz.
Patlıcanlar alacalı soyulup yuvarlak doğranarak kızartılır. Peçete üzerinde fazla yağları alınır. Bu arada ince kıyılmış soğan çok az yağda kavrulup kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi dönünce İnce kıyılmış sivribiber, salça ilave edilip iyice kavrulur. İndirmeye yakın tuz, nane, pul ve k.biber eklenip karıştırılır. Dikdörtgen yada kare bir borcama patlıcanlar yan yana dizilir. üzerine kavrulan kıyma konup her tarafa eşit şekilde yayılır. Üzerine bir kat daha patlıcan dizilir. Beşamel sos pişirilip patlıcanların üzerine yayılır. Bolca kaşar rendesi serpilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peynirleri kızarana kadar tutulur.
AFİYET OLSUN..

6 Haziran 2008

ISLAK KEK

Hafta sonu geldi. Haftayı tatlı ile kapatalım yine dimi.
Islak keki çok severim. Geçen hafta işten eve gelirken üst kattaki arkadaşımın annesi ve ablası ankaradan gelmişlerdi. Bana gelmek istediklerini söylediler. Bende jet hızı ile bu keki yapabildim ancek. Tam fırına koydum kapı çaldı zamanlama mükemmel. Çünkü evde misafir varken mutfakta iş yapmaktan hiç hoşlanmam herşey hazı olmalı. Çok güzel kabardı fakat aceleden tabi tam olarak soğumasını bekleyemeden dilimlediğimiz için biraz basıldı. ama tadı çok güzeldi. Neyse tarife geçelim artık..

MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 bardak şeker
1,5 su bardağı süt ( ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao
3 bardak un
1 paket vanilya ve kabartma tozu

Toz şeker, Sıvıyağ ve ılık süt ve kakao mikserle çırpılır. ( sütün ılık olmasının sebebi şekeri eritmesi açısından. Çiğ yumurtayı üzerine dökmek istemediğimden dolayı bu yöntemi geliştirdim. Katı yağ kullanacaksanız bu yönteme gerek yok. zaten katı yağ eritileceğinden şekeri sıcaklığı eritir. ( ne uzun not oldu) ) Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. ayrı bir yerde yumurtalar krema halini alana kadar çırpılır, un, k.tozu ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir yavaşça sütlü karışım eklenerek iyice karıştırılır. 26 cm kelepçeli kalıba dökülüp 200 derecede pişirilir. Kürdan batırdığımızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. çatalla bir kaç yeri delindikten sonra sos yavaşça her yerine eşit gelecek şekilde dökülür. İyice soğuyunca servis edilir.

AFİYET OLSUN..

4 Haziran 2008

KARIŞIK ETLİ DOLMA

Yazın çok sık yaptığım yemeklerden bir tanesidir. Eşim tek kabak yada tek biber dolmasını pek sevmez. Böyle çeşitli yaparaktan sevdirdim, bu şekilde severek yiyor. Ayrıca evde böyle tek tek kalmış sebzeler var ise değerlendirmek içinde iyi bir fırsat oluyor.

MALZEMELER:

2 Adet kabak
2 Adet Patlıcan
5 adet Dolmalık Biber
13 çorba kaşığı ( silme) pirinç ( tek dolma için 1 çorba kaşığı yani )
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
karabiber, pul biber
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ

Kabak ve patlıcanlar ikiye bölünerek içleri oyulur. Biberlerin çekirdek kısımları çıkartılır. Soğan, sarmısak ve maydonoz rondoda iyice çekilir. İçine kıyma, pirinç, salça, baharatlar, yağ ve su ilave edilerek iyice yoğrulur. İçleri oyulmuş olan kabak, patlıcan ve biberlere doldurulur. Üzerleri domates kabuğu ile kapatılıp tencereye yerlertirilir. Dolmaların yarısına gelecek kadar su ile 1 kaşık salça ve tuz karıştırılır tencereye ilave edilir. Dolmaların üzerineden biraz yağ gezdirilir. Üzerine bir tabak kapatılıp pirinçler çok lapa olmayacak şekilde kısık ateşte pişirilir. Servis esnasında sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis edilirse çok güzel oluyor.

Afiyet olsun

2 Haziran 2008

YALANCI EKMEK KADAYIFI & PDÇS 24

Geçen hafta Fatıma'ya gittiğimizde yemiştim. Çok hoşuma gitti tarifini alıp bende denedim hemen. Ası tarifte ismi "Ekmek Ufaklı Tatlı" olarak geçiyor ama ben bu ismi daha çok yakıştırdım. Biz tadını çok beğendik evden de tam not aldı denemenizi tavsiye ederim. Tarif için teşekürler Fatıma..

Bu tarifi ayrıca tuğba'cım sana gönderiyorum.

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

4 adet yumurta
1 neskafe fincanı bayat ekmek kırıntısı ( rondoda çekilmiş)

1 neskafe fincanı toz şeker

1 neskafe fincanı hindistan cevizi

1 neskafe fincanı ceviz

1 paket k. tozu ( fatıma tarife yazmayı unutmuş arkadaşlar bende sizlerle aynı zamanda öğrendim.:)) ben koymadım pek bir değişiklik olmadı ama asıl tarifte var o yüzden ilave ettim buraya....)

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:

125 gr margarin ( ben becel kullandım)

1 su bardağı un

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

vanilya

ÜZERİNE:

2 çorba kaşığı neskafe

2 çorba kaşığı ceviz

İlk önce şerbet kaynatılıp kenara soğuması için bırakılır. Kek için şeker ve yumurtalar iyice krema gibi olana kadar çırpılır. İçine sırası ile ekmekler, hindistan cevizi ve ceviz katılarak tekrar çırpılıp 24 cm kelepçeli kalıca yayılır. Borcama da olabilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp soğumuş olan şerbet sıcak olan kekin üzerine dökülüp bir kenarda soğuması için bekletilir.

Tavuk göğsü için margarin eritilip un köpük köpük olup kokusu çıkana kadar kavrulur. İçine yavaşça soğuk süt ve şeker eklenip topak kalmayana kadar karıştırılıp göz göz olana kadar pişirilir. İndirmeye yakın vanilyası katılıp altı kapatılıp. Yaklaşık 10 dk kadar mikser ile hızlı devirde çırpılır. kekin üzerine dökülür. neskafe ince elekten kaşık yardımı ile ezilerek tavuk göğsünün üzerine eşit şekilde serpilir. En son ceviz serpilrek 1 gece üzeri kapalı bir şekilde dolapte dinlendirilir.

AFİYET OLSUN..

NOT: Yukarıdaki tavuk göğsü tam ölçü verilmiştir. Bu tarife ben yarım ölçü yaptım.

Aceleniz var ise Bir gece yerine 4-5 saatte bekletebilirsiniz ama 1 gece bekleyince daha güzel oldu.