Geçen hafta Fatıma'ya gittiğimizde yemiştim. Çok hoşuma gitti tarifini alıp bende denedim hemen. Ası tarifte ismi "Ekmek Ufaklı Tatlı" olarak geçiyor ama ben bu ismi daha çok yakıştırdım. Biz tadını çok beğendik evden de tam not aldı denemenizi tavsiye ederim. Tarif için teşekürler Fatıma..
Bu tarifi ayrıca tuğba'cım sana gönderiyorum.
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
4 adet yumurta
1 neskafe fincanı bayat ekmek kırıntısı ( rondoda çekilmiş)
1 neskafe fincanı toz şeker
1 neskafe fincanı hindistan cevizi
1 neskafe fincanı ceviz
1 paket k. tozu ( fatıma tarife yazmayı unutmuş arkadaşlar bende sizlerle aynı zamanda öğrendim.:)) ben koymadım pek bir değişiklik olmadı ama asıl tarifte var o yüzden ilave ettim buraya....)
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:
125 gr margarin ( ben becel kullandım)
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
vanilya
ÜZERİNE:
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı ceviz
İlk önce şerbet kaynatılıp kenara soğuması için bırakılır. Kek için şeker ve yumurtalar iyice krema gibi olana kadar çırpılır. İçine sırası ile ekmekler, hindistan cevizi ve ceviz katılarak tekrar çırpılıp 24 cm kelepçeli kalıca yayılır. Borcama da olabilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp soğumuş olan şerbet sıcak olan kekin üzerine dökülüp bir kenarda soğuması için bekletilir.
Tavuk göğsü için margarin eritilip un köpük köpük olup kokusu çıkana kadar kavrulur. İçine yavaşça soğuk süt ve şeker eklenip topak kalmayana kadar karıştırılıp göz göz olana kadar pişirilir. İndirmeye yakın vanilyası katılıp altı kapatılıp. Yaklaşık 10 dk kadar mikser ile hızlı devirde çırpılır. kekin üzerine dökülür. neskafe ince elekten kaşık yardımı ile ezilerek tavuk göğsünün üzerine eşit şekilde serpilir. En son ceviz serpilrek 1 gece üzeri kapalı bir şekilde dolapte dinlendirilir.
AFİYET OLSUN..
NOT: Yukarıdaki tavuk göğsü tam ölçü verilmiştir. Bu tarife ben yarım ölçü yaptım.
Aceleniz var ise Bir gece yerine 4-5 saatte bekletebilirsiniz ama 1 gece bekleyince daha güzel oldu.