8 Temmuz 2008

FIRINDA ÇUPRA VE TEREYAĞLI PATATES

Kadıköy gezimizde balıkçılar çarşısından geçerken gözüm balıklara takıldı. Uzun zamandır çupra yapmadığım aklımıza geldi ve akşamki menümüz hemen oracıkta belli oldu. Bu tarifi yine bir balıkçıdan almıştım ve hep bu şekilde yapıyorum. Biz çok seviyoruz denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

3 Adet çupra (kişi sayısına göre)
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 baş sarımsak
tuz,biberiye,zeytinyağı

İlk önce sarmısaklar temizlenip kıyılır. Biberin çekirdekli kısmı çıkartılıp uzunlamasına ve enlemesine ortadan bölünür. Domatesler kabukları soyulmadan çok kalın olmamak kaydı ile yuvarlak olarak dilimlenir. Temizlenmiş olan balıkların içi önü ve arkası tuzlandıktan sonra ön ve arka kısmına çaprazlamasına iki adet çizik atılır. bu çiziklerin içine sarmısak yerleştirilir. Daha sonra iç kısmına sırası ile sarmısak, sivribiber, domates, sivribiber konup iki adet kürdan ile tutturulur. Bir iki tutam biberiye serpilir. Fırın tepsisine konup üzerlesine çok az zeytinyağ gezdirilip 180 derecede pişmesi sağlanır.

TEREYAĞLI PATATES

MALZEMELER:

4 adet ortaboy patates
tuz,tuzot, 1 çorba kaşığı tereyağ, su

Patatesler soyulup her patates dörde bölünür. ( büyük büyük olacak yemeklik gibi değil) tencereye konup tuz ve tuzot serpilip karıştırılır. Patateslerin pişip suyunu çekeceği kadar su ilave edilir. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir. En son indirmeye yakın tere yağ eklenip karıştırılır. Yağın her yerine eşit dağılması için. Altı kapatılır. Balığın yanında servis edilir.

AFİYET OLSUN..

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika görünüyor balık ve patates.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim nazife..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Betül'cüm balık menüsü enfes! Ellerine sağlık.. Çuprayı hiç böyle pişirmemiştim, aklımda olsun..

    YanıtlaSil
  4. aslıcım mutlaka dene çok güzel oluyor. sarımsağını bol tut..

    sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  5. ben bir rizeli olarak balığın her türüne bayılırım.ama Çupra favorimdir.
    Izgara yaparım genellikle,ama senin tarifinde çok güzel görünüyor.
    Bende bi deniim Efe'de yesin..

    YanıtlaSil
  6. Betül'cüğümmm,

    İçten kutlaman için çok teşekkür ederim canım...

    Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  7. asya rizeli olduğunu bilmiyordum eşimde rize ardeşenli :) beğeneceğinden eminim ben kağana yediremedim ama efe yer büyük ihtimalle...

    ne denem didemcim aşk olsun..:))

    YanıtlaSil
  8. Betül ben de bu ralar ömere sık sık balık pişirmeye çalışıyorum ,ama ben sadece yağlıyorum ve fırın poşetinde atıp pişiriyorum ama bu sefer senin yaptığın şekilde pişiricem bakalım ömer beyin damak tadına uyacak mı ?

    YanıtlaSil
  9. Denizden babam çıksa yerim derler ya ben onlardanım işte.Çupra 'yı da çok severim ayrıca.Bir dahaki balık alışımda senin tarifinle deneyeceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil