16 Temmuz 2008

İMAM BAYILDI

Yaz ayında en sevdiğim yemek çeşitleridir zeytinyağlılar. Ben yanlız başına bir öğün olarak bile tüketebilirim.. Fakat Eşim için aynı şeyler geçerli değil malesef yanında illaki başlangıç yemeği ve sonunda da pilavı olmalı... Neyse tarife geçelim..

MALZEMELER:

6 Adet patlıcan
3 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet sivribiber
5 adet kesmeşeker
yarım bardak su

Patlıcanlar sap kısımları kesilmeden alacalı olarak soyulup az yağda hafif kızartılır. Borcama yerleştirilip ortaları bıçak yardımı ile karnıyarık yapılacakmış gibi açılır. Diğer tarafta piyazlık şeklinde doğranan soğanlar şekerler ile birlikte sotelenip ince kıyılımış sivribiber ve küp doğranmış domatesler ve su eklenerek pişirilir. En son tuzu eklenip altı kapatılır.

Bu harç patlıcanların içine doldurulır. Dipte kalan su da tepsiye ilave edilir. Folyo ile ağzı kapatılıp 170 derece de pişirilir. Son 2-3 dakika folyo çıkartılıp bekletildikten sonra fırın kapatılır. Ilındıktan sonra servis edilir..

AFİYET OLSUNN...

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık, iştah açıcı görünüyor.. Çok da lezzetli olduğuna eminim.. Afiyetler olsun.. Bu arada rejimden önce bizim evde de makarna pilav eksik olmazdı :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık betülcüğüm görüntü bile yetiyor insana yanında başka bişey istemem..:)

    YanıtlaSil
  3. Betülcüm bu zeytinyağlı patlıcan harika gözüküyor.Özellikle eşim bayılır patlıcana ,zeytinyağlısını hiç yapmamıştım ,bir deneyeyim bakalım beğendirebilecekmiyim.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım,inan bende bayılıyorum bütün zeytinyağlılara:)
    nefis görünüyor
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. ımmmm bayılırım .zeytinyağlılar hep favorimdir ellerine sağlık cnm
    iyi haftasonları
    sevgiler

    YanıtlaSil