MALZEMELER:
6 Adet patlıcan
3 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet sivribiber
5 adet kesmeşeker
yarım bardak su
Patlıcanlar sap kısımları kesilmeden alacalı olarak soyulup az yağda hafif kızartılır. Borcama yerleştirilip ortaları bıçak yardımı ile karnıyarık yapılacakmış gibi açılır. Diğer tarafta piyazlık şeklinde doğranan soğanlar şekerler ile birlikte sotelenip ince kıyılımış sivribiber ve küp doğranmış domatesler ve su eklenerek pişirilir. En son tuzu eklenip altı kapatılır.
Bu harç patlıcanların içine doldurulır. Dipte kalan su da tepsiye ilave edilir. Folyo ile ağzı kapatılıp 170 derece de pişirilir. Son 2-3 dakika folyo çıkartılıp bekletildikten sonra fırın kapatılır. Ilındıktan sonra servis edilir..
AFİYET OLSUNN...
Canım ellerine sağlık, iştah açıcı görünüyor.. Çok da lezzetli olduğuna eminim.. Afiyetler olsun.. Bu arada rejimden önce bizim evde de makarna pilav eksik olmazdı :)
YanıtlaSilellerine sağlık betülcüğüm görüntü bile yetiyor insana yanında başka bişey istemem..:)
YanıtlaSilBetülcüm bu zeytinyağlı patlıcan harika gözüküyor.Özellikle eşim bayılır patlıcana ,zeytinyağlısını hiç yapmamıştım ,bir deneyeyim bakalım beğendirebilecekmiyim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler.
ellerine sağlık canım,inan bende bayılıyorum bütün zeytinyağlılara:)
YanıtlaSilnefis görünüyor
öpüyorum
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilHoşça kalın.
ımmmm bayılırım .zeytinyağlılar hep favorimdir ellerine sağlık cnm
YanıtlaSiliyi haftasonları
sevgiler