MALZEMELER:
6 adet kemiksiz tavuk kalça
1 çay bardağı süt kreması
galeta unu
karabiber,pulbiber,kekik.tuz
kızartmak için sıvıyağ
galeta unu
Tavuklar uzunlamasına dilimlendikten sonra krema ve baharatlar katılıp iyice karıştırılır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Daha sonra tek tek galeta ununa bulanıp kızartılır.
1 paket mantar
2 adet yeşil biber
2 adet havuç
1 kase bezelye (konserve)
1 kase mısır (konserve)
4 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 adet Limon ve zeytinyağı
Mantarlar şapkaları çıkartılmadan temizlenerek haşlanır. Doğranır. Havuçlar küp küp doğranır. sivri biberler ortadan ikiye kesilip çekirdekli kısımları çıkartılıp, taze soğanlar temizlenip doğranır. dereotu ve maydanoz kıyılır. Derin bir kapta hepsi karıştırılır. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı katılır. Servis edilir.
AFİYET OLSUN
Merhaba Betül Hanım,
YanıtlaSilTarifin yayınlanmasını ben rica etmiştim. Çok teşekkür ederim.
Geçmiş bayramınızı kutlarım.
Selam ve sevgilerimle,
Nurten
Mmmm, gerçekten de çok çıtır göürünüyor tavuklar, nasıl da lezzetlidir kimbilir.. ELlerine sağlık Betül'cüm..
YanıtlaSilGünaydın Betülcüğüm,tavuk da mantar da harika görünüyor,ellerine sağlık canım.benim de favori yemeklerim.süper olmuş.sevgilerimle...
YanıtlaSilBetülcüğüm çıtır çıtır tavukların çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
teşekkür ederim nurten hanım. sizinde geçmiş bayramınız mübarek olsun.
YanıtlaSilaslıcım denemeni tavsiye ederim.
teşekkür ederim neslihancım.
pınar dene beğeneceğinden hiç şüphem yok.
sevgiler
canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. bende mırlan balıgından çorba yapmıstım oda guzeldi.
YanıtlaSiliyi hafta sonları sevgıler..