30 Ekim 2008

KADAYIF


Çanakkaleden gelen yeğenime yapıldı yendi ve bitti.... Yanındaki Ispanaklı Börek, Sarma ve Tramisu yu saymıyorum bile..
MALZEMELER:
300 Çiğ Kadayıf ( benimki çiğ ama kurutulmuştu)
100 gr tereyağ
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ:
5 Bardak Şeker
4,5 Bardak Su
bir kaç damla limon suyu
Kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağ bir kaşık yardımı ile eklenerek harmanlanıp yağın kadayıfın her yerine eşit şekilde dağılması sağlanır. Yarısı tepsiye bastırılarak sıkıştırılır. Ceviz serpilip üzerine kalan kadayıf serilerek sıkıştırılır. 170 derecede altı ve üstü kızartılır. Bu arada şerbet hazırlanır. Sıcak şerbet sıcak tatlıya dökülür. Üzerini kapatmadan şerbetini çekmesi sağlanır.
Afiyet olsun..
NOT: Üzeri kapanırsa kadayıf yumuşar.

6 yorum:

  1. süper görünüyor ama ben fıstıklısını tecih ederim.
    etül sen yazıyorsun benim canım çekiyor akşam ben de yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. :) esincim aynı tarifi fıstıklıda yapabilirsin..

    ömere öpücükler ..

    YanıtlaSil
  3. Yeğenin çok şanslıymış Betül'cüm, nefis görünüyor, bu kadayıf bitmesin de ne olsun? :)

    YanıtlaSil
  4. aslıcım ilk defa bu şekilde pişirdim kadayıfı ilk yaparken çok tereddüt etmiştim ama neyseki istediğimden dahada güzel oldu..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Betülcüğüm kadayıf harika olmuş canım,menüdeki diğer sayılanlar da harika.ellerine sağlık.afiyetler olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Betülcüğüm; kadayıf harika görünüyor,çok da severim,ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil