23 Ekim 2008

KARNABAHAR KIZARTMASI

Eşim pek yemez karnabaharı. Onun tabiri ile Beyin Yemeği :)).. Bende kendisine karnabaharı sevdirecek başka yöntemler buldum. En sonunda kızartmasında karar kıldık severek yiyor..Tadan herkes tarafından çok seviliyor denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:
1 küçük karnabahar
1 çay bardağı süt
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
yarım şişe soda
3-4 kaşık un
bolca galeta unu
tuz karabiber, pul biber

Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp 1 çay bardağı süt, tuz ve su ilavesi ile hafif diri şekilde haşlanır. Suyu süzülüp soğumaya birakılır. Diğer tarafta süt, un, baharatlar, soda, yumurta ve 1 kaşık galeta unu iyice çırpılıp boza kıvamına getirilir. Un miktarı yavaş yavaş eklenerek yapılırsa daha olur. Gerektiğinde azaltılıp yada artırılabilir. karnıbaharlar bu karışımın içine atılıp her tarafının soslanması sağlanır. Tek tek çıkartılıp galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır.
Not: Önceden galeta ununun hepsini sos malzemelerinin içine katıyordum ama bu şekilde daha çıtır oluyor.


NOT: Yanında Sarmısaklı Yoğurt ile servis edilmesi tavsiye olunur..
AFİYET OLSUN..

....
Sevgili arkadaşlarım Aslı ve Pınar beni bu uluslararası arkadaşlık ödülüne layık görmüşler. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum.. Bende kendime çok yakın hissettiğim sevgili arkadaşlarıma gönderiyorum ödülümü...

Sevgili Aslı
Sevgili Pınar
Sevgili Esin
Sevgili Ayça
Sevgili Gönül
Sevgili Saniye
Sevgili Neslihan
Sevgili Banu
Sevgili Nurten
.....

7 yorum:

  1. Betülcüğüm; arkadaşlığını bana layık gördüğün için çok çok teşekkür ederim.
    Kocaman öpücükler.

    YanıtlaSil
  2. Karnıbaharı benim eşim de sevmez,senin yaptığın gibi kızartınca yiyor sadece.Ben de hafif olsun diye fırında yapıyorum bazen,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Betülcügüm karnibahar kizartmasini inan hiç denemedim ama insallah denerim,tadini çok merak ediyorum,babam hiç sevmedigi için karnabahari annecim de hiç yapmamistir,ama simdi evli olunca ben yapayim degilmi:))bu kizartma kendine çekti beni:))
    Ödülün içinde seni tebrik ediyorum...ve bana da bu ödülü layik gördügün için çok tesekkür ediyorum,onurlandim,ve duygulandim...layik olmak ümidiyle öpüyorum seni seker...

    YanıtlaSil
  4. Betül'cüm ödül için çok teşekkürler, çok mutlu oldum.. Karnabahar kızartmasını da sıkça duyuyorum bu sıralar, hiç yemedim ama tadını merak ettim doğrusu.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Betül,canım çok saol ödülğn beni pek bir şımarttı:)
    Bu arada tarifini hemen deneyeceğm,karnabaharı hiç sevmem ama son derece sağlıklı da bir besin.Belki bu şekilde severim.
    Kağanı da seni de çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Betülcüğüm karnu-ıbaharlar nefis görünüyor,börek gibi olmuş.ellerine sağlık canım.

    ödül için çok teşkkür ediyorum,çok mutlu oldum.sevgilerimle çok öptüm...

    YanıtlaSil
  7. Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil