4 Kasım 2008

KAR YAĞDI HATUN

Bu tatlıyı yaklaşık on sene önce bir arkadaşımda yemiştim ve adını da bu şekilde kaydetmişim. Şimdi değişik isimler alıyor Karamelli etimek tatlısı, Muhallebili etimek tatlısı vb.. Asıl tarifte üzerine hindistan cevizi dökülüyordu ama biz çikolata sosu dökerek yemeyi daha çok seviyoruz..

Bu tarifi PDÇS 29 etkinliğine gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım..

MALZEMELER:

2,5 Paket tuzsuz etimek
3 bardak şeker
3 bardak sıcak su

MUHALLEBİ:

1 Litre + 1 bardak süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı irmik
2,5 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
vanilya
50 gr margarin veya tereyağ

ÜZERİ:

1 Paket krem şanti
hazır çikolata sosu

İlk etapta etimekler Dikdörtgen borcama dizilir. Kenarlardaki boşluklarada etimekler ikiye yada üçe bölünerek sıkıştırılır.

Şeker teflon tavaya alınarak ( tercihen wok tava olursa daha iyi olur) karamelleşene kadar kavrulur. Altın sarısı renginde olduğunda tava ocağın üzerineden alınarak sıcak su yavaş yavaş eklenir. ( bu esnada çok dikkatli olmak gerekiyor bir anda yükselen buhar elinizi yakmasın.) Tekrar ocağın üzerine alınarak şeker eriyene kadar kaynatılır. Bir kısmı ile etimekler ıslatılır.

Diğer tarafta süt, un, nişasta, yumurta sarısı iyice karıştırılıp ocağın üzerine alınır. karıştırılarak pişirmeye başlanır. süt ısındığı vakit şeker eklenir. göz göz olana kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra margarin yada tereyağ ve vanilya eklenip mikserle hızlı devirde 3-4 dakika çırpılır.

Etimeklerin üzerine kremanın bir kısmı yayılır. geri kalan etimekler üzerine dizilip şerbet ile ıslatılarak üzerine geri kalan krema yayılır. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldırılır. Yaklaşık 1-2 saat sonra kremşanti paketin üzerindeki şekilde hazırlanıp tatlının üzerine yayılır. Tekrar dolaba kaldırılır.

Servis esnasında dilimlendikten sonra üzerine çikolata sos gezdirilir.

AFİYET OLSUN..

10 yorum:

  1. Betülcüm isminden dolayı bile bunu yapabilirim :)Kar yağdı hatun :)

    YanıtlaSil
  2. Dene bence esincim çünkü çok basit ve güzel..

    ömere öpücükler..

    YanıtlaSil
  3. betülcüğüm nefis görünüyor,
    ellerine sağlık
    öptümmmm

    YanıtlaSil
  4. canım benım nefıs gercekten cok begendım mutlaka denıyecegım arap kurabıyelerınıde en kısa zamanda yayınlıyacam sevgıler..

    YanıtlaSil
  5. Canim nefis gözüküyor,hele ismine bayildim...pek'te pratikmis tarifi not etçem...ellerine saglik...sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım mükemmel bir görüntü bu.. Etimek tatlısını çikolata sosuyla hiç denemedim. Bir daha ki yapışımda böyle deneyeceğim canım..

    Afiyet şeker olsun sizlere...

    ayrıca oğluşuna koca bir maşallah süpürge hastalığı tüm çocukarda var galiba benim kızlarda üstünden inmezdii... :)

    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. İsmine bayıldım! Ellerine sağlık Betül'cüm, çikolata sos iyi fikir..

    YanıtlaSil
  8. Betül ben bunu karamelli ekmek tatlısı diye yapardım fakat çikolata sosla da harika olmuş. iyi fikir.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim arkadaşlar.. Çikolata sos gerçekten çok yakıştı..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. tarif çok hoşuma gitti.görüntü çok hoş.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil