25 Kasım 2008

KABAKLI MAKARNA

Bir Önceki Postta yazdığım nafiyenin nefis Kabaklı Makarnası. Yapımı çok basit ama tadı muhteşem.

MALZEMELER:

1 paket burgu makarna
1 adet ortaboy kabak
1 adet domates
1 kaşık acı biber salçası
tereyağ, sıvıyağ

Makarna tuzlu suda haşlanırken başka bir tencerede sıvı ve tereyağ eritilip yarımay şeklinde doğranan kabaklar eklenip kavrulur. Daha sonra içine rendelenmiş domates ve biber salçası eklenip bir müddet daha kavrulur. Tuzu eklenir. Süzülen makarnalar sosun içine karıştırılıp 1 - 2 dakika daha kavrulup altı kapatılır bira müddet dinlendirildikten sonra servis edilir.

AFİYET OLSUNN

6 yorum:

  1. betülcüğüm nefis görünüyor,hımmm,afiyetler olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. hayatım harika olmuş belli çok lezetli olduğu ...ellerine sağlık öpüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Cok lezzetli oldugu belli oluyor canim,Nafiye hanimin ellerine saglik..kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  4. Betül Hanım,

    Tarif için çok teşekkürler.

    Ceren

    YanıtlaSil
  5. naslihancım, gönülcüm, huriyecim, sevgili ceren teşekkür ederim.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sevgiler canım beklerim banada etkinliğim var blogdaki sol üstteki yazıyı oku lütfen selmlar

    YanıtlaSil