2 Aralık 2008

KAVRULMUŞ UN KURABİYESİ

Bu kurabiyemde Seneler önce Keçiboynuzu pekmezli Ispanaklı Börek gibi Sana Mutfağı Zeynep Yeğenağa tarafından yapılmıştı. Geçen Cuma akşamı apartman geleneksel toplantımız bendeydi. Uzun zamandan sonra onlar için yaptım. Günlerde benden istenen tarifler arasındadır hep. Yapımı çok zor fakat yemesi kolay bir kurabiye. Hatta bir arkadaşım tarifi alıp yapmak istemişti. bitirdikten sonra beni arayıp ;
- birdaha istemiycem senden bunu çünkü yapımı çok zormuş bizde bilmeden senden habire bunu istiyoruz demişti :)

MALZEMELER:

1 paket margarin
3,5 su bardağı un
1 su bardağı un haline getirilmiş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Un ve pudra şekeri teflon tencerede kısık ateşte hafif sararana kadar kavrulur. Ayrı bir tencerede margarin eritilip fındık katılarak kavrulur. Altları kapatıldıktan sonra her ikiside sıcakken birbirine katılır vanilya eklenip hızlıca bir kaşık yardımı ile karıştırılıp soğumasına meydan verilmeden elle mercimek köftesi yapar gibi sıkılarak şekil verilir. Tüm malzemenin soğumadan yapılması gerek. Toksa toparlayamazsınız. Servis edilene kadar buzdolabında bekletilir. Servis esnasında üzerine pudra şekeri serpilir.

Eğer geriye kalan kurabiye olursa buzdolabında muhafaza edilmeli yoksa ele alındığında dağılır. Elle yenmesi tavsiye edilir :)

Fotoğrafı bile vakitsizlikten buzdolabında çektim :))

Kurabiyeleri ayrıca PDÇS 31 Ümran'a gönderiyorum Kolay gelsin canım..

11 yorum:

  1. Gerçekten zor görünüyor ama kimbilir nasıl lezzetlidir.sana komşu olmak varmış inan çok canım çekti yaa
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel bir kurabiye tarifi,ellerine saglik canim...
    Kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  3. valla sizin apartmana imrendim:))
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlıkkurabiyelerin eminim çok güzeldir eee zahmet olmadan rahmet olmazmış

    YanıtlaSil
  5. çok lezız gorunuyor tarıfe bayıldım ellerıne saglık canım sevgıler..

    YanıtlaSil
  6. Betül'cüm ellerine sağlık.. Soğutmadan becerebilir miyim acaba? Elini yakmamayı nasıl beceriyorsun bu arada? :)

    YanıtlaSil
  7. Betülcüm çok değişik gerçekten...İlk defa duydum, kavrulmuş un kurabiyesini...Harika..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. gel meliha senide komşu yapalım :)

    huriyecim,annesinin oğlusu,sarı papatyalar,banucum, şeker banucum çok teşekkür ederim

    aslıcım ellerimi yakmamayı beceremiyorum malesef :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Betül şahane olmuş,bende çok severim..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Canim cok lezzetli oldugu belli,hmm ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  11. hımmm mmmh.
    yahu bu un helvasının kurabiye versiyonu.
    işyerinde helva acayip olur
    ama kurabiye...

    harika...
    du bakalım nasıldı tarif?
    :)

    YanıtlaSil