13 Aralık 2008

PAZILI BÖREK

Çok önceden yani bayramdan önce yapmıştım bu böreği anca sıra geldi ( sıra gelmeyen çok tarif var gerçi :) ) Ben çok severim otlu börekleri pazılı da bunlardan bir tanesi tavsiye ederim..

MALZEMELER:

1 kilo yufka ( 5 yaprak)
1 demet pazı
1 kuru soğan
karabiber, pul biber, tuz
Yufkayı sürmek için sıvı yağ + su
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ve sıvıyağ

Soğan yemeklik soğranıp kavrulur. içine ince kıyılan pazılar eklenir. hafif kavrulunca tuzu ve baharatları eklenip nsoğumaya bırakılır. 1 Yufka masaya serilip her tarafı sıvı yağ + su karışımı ile yağlanır. her tarafına içten yayılıp uzun şekilde sarılarak uzunlamasına yan yana tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülür. Tekrar fırça ile sıvı yağ sürülerek 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUNN

7 yorum:

  1. Pazılı böğrek çok güzel görünüyor. yanında demli bir bardak çay nasıl güzel gider.

    ellerine sağlık canım

    bloğumda sorun çıktığı için yazamıyorum.yeni bloğuma beklerim canım http://meliha-canmoullarm.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor.ben de ıspanaklı börek delisiyim ama pazı da yakışır eminim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Betülcüm görüntü harika, çok lezzetli olduğu her halinden belli. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. selam.pazılı börek nefis görünüyor.elinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Betülcüğüm kıtır kıtır nefis bir görüntüsü var böreğinin.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. YUREK UMUTLARA GEBE OLDUGUNDAN BERI, AYRILIKLARA HIC YENIK DUSMEDIK BIZ,GONLUMUZ DARAGACINDA OLSA BILE DOSTA SELAM GONDERMEYI, UNUTMADIK...

    YanıtlaSil
  7. Betül bende deneyeyeyim,bizimkiler pazıyı pazı kavurma olarak yerler ama ben pek sevmem.BÖrek şeklinde deneyeyeim ,çok yararlı bir sbezeyi böylece tüketmiş olurum.

    YanıtlaSil