22 Ocak 2009

DOMATES SOSLU PİRZOLA

Fotoğraf için özür dilerim çok koyu çıktı çünkü masada kendi tabağımı çektim. Herkes o kadar acıkmıştı ki pazar günü servisten önce çekmeye vakit bulamadım.İnşallah tekrar yaptığımda daha güzel fotoğraf çekerim.

Bu aralar herşey çok hızlı geçiyor hayatımda Tüm işleri çabuk hızlıca yapmak zorunda kalıyorum nedenini henüz bulamadım ama bu durumdan çok sıkılmış vaziyetteyim. Kendime hiç ama hiç zaman ayıramaz oldum... Bu günlerin geçmesini umut ederek geçmekte hayat şimdilik..

MALZEMELER:

yarım Kilo pirzola
3 adet domates
1 kaşık acı biber salçası
3 diş sarmısak
kekik, karabiber, tuz
1 kaşık tereyağ
1 bardak sıcak su

Pirzolalar ilk önce az yağda önlü arkalı kızartılır. Her iki tarafı da kızardıktan sonra kekik serpilir. Bu esnada domatesler rendelenip biraz sıvıyağ ve tereyağ ile kavrulmaya başlanır. Sarmısak rendelenip Salça ve su ilavesi ile pişirilmeye başlanır. Tuz ve karabiber eklenir pişen pirzolalar da sosa katılıp 1 ila 2 dakika fokurdatılır. Pirzolalar bir tabağa dizilip kalan sos üzerine gezdirilir. Pirzolaların saplarına alüminyum folyo sarılarak Şehriyeli pilav ile servis edilir.


AFİYET OLSUN

15 yorum:

  1. Betülcüm olur mu öyle şey, bu aralar biraz yoğunluk var, o yüzden blog arkadaşlarıma dönüş yapamıyorum. Aslında bu durum benim de canımı sıkıyor. Elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum ama demek ki yeterli olmuyor:) Sevgiler canım, takibin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. sevindim canım. Kolaylıklar diliyorum sana.. Kendini özletme yinede..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sevdiğim bir ikili, pilav ve pirzola;) harika gözüküyor,ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  4. tam yemek saati ve enfes bir yemek ellerine sağlık betülcüm:)

    YanıtlaSil
  5. Bugün bu ikinci pirzola görüşüm.

    ben et oburum bu görüntü bile beni baştan çıkarıyor.

    mis gibi pirzola nefiss görünüyor canım
    ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik Betul'cugum, ne kadar guzel olmus, fotograf da gayet iyi, merak etme:)

    Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  7. sevgili betülcüğüm.
    tüm dileklerin ve temennilerin için çok teşekkürler ederim.
    yemeğin çok lezzetli. ellerine sağlık canım.
    sevgiler NuNu

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Kendine haksızlık etme.Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık,fotoğraf hiç de kötü değil valla lezzeti belli oluyor.o tempo çok normal,hem çalışıp hem de evde çocukla ve evle ilgilenmek hiç kolay değildir.Allah kolaylık versin

    YanıtlaSil
  10. FOTOĞRAF TELAŞI BİZDEDE OLUYOR MALESEF HADİ ACIKTIK DİYEREK BAĞIRMAYA BAŞLIYOR BİZİM EVDEKİLER NEFİS OLMUŞ PİRZOLALAR ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  11. Mmmm, bayılırım pirzolaya.. Küçükken anneannem hep yapardı benim için :) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık Betül'cüğüm, ne kadar lezzetli olmuş, fotograf da gayet iyi çıkmış canım..)


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorunlarınız için.

    Bizim evde pek kuzu eti falan yenmez ama pirzola bu şekilde yapılınca kokusu gelmiyor.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık Betülcüğüm,nefis bir tabak yemek olmuş.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık betülcüğüm..
    güzel temennilerin için tekrar tekrar teşekkürler ederim.
    sevgiler.
    NuNu

    YanıtlaSil