
Cumartesi günü yapabildim ancak pastayı. Bu sefer Şeker Hamuru olmasın dedim. Başta eşim tabi ve daha sonra yiyen herkes çok beğendi.
MALZEMELER:
PANDİSPANYA:
Mügenin Yoğurtlu kakaolu pandispanyası..Ama tarif arşivimde olması için aynı şekilde ekliyorum.
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker·
3 Türk Kahvesi Fincanı Un·
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt·
2 Yemek Kaşığı Kakao· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ·
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su· 1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
İç Krema:
200 ml krema
1 poşet sade kremşanti
1 çorba kaşığı kakao
1 kase vişne
1 çay bardağı damla çikolata
Üst Krema:
1 paket beyaz çikolatalı sos
kırmızı gıda boyası
İlk önce pandispanyayı yapalım. Aslında bir gece önceden pişirmemiz daha iyi sonuç veriyor ama benim zamanım yoktu. Aynı gün pişirip soğuyunca kesmek zorunda kaldım.
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.Yağı ekleyin. Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Çıkartıp soğumaya bırakın. İçi için kremşanti, krema ve kakaoyu iyice çırpıp dolaba kaldırın. Pandispanya soğuduktan sonra bir kat ayırın.( 2 katta olur ben tek kat yaptım. ) Çırptığımız kremadan bolca sürüp çekirdekelri çıkartılmış vişne tanelerini serpin. Damla çikolataları koyup kremadan kenarlarını kapatmak için bir miktar bırakıp gerisini meyvelerin üzerine sürün. öteki kek parçasını üzerine kapatıp geri kalan krema ile kenarlarını ince bir kat geçelim. Dolaba kaldıralım.
Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre pişirip bir kısmını pastanın üzerine yayalım. geri kalan kısmına gıda boyası ekleyip soğumaya bırakalım. Krema iyice soğuduktan sonra pastanın yanlarını kaplayıp üzerini süsleyip 2-3 saat dinlendirelim.
AFİYET OLSUN..