15 Şubat 2009

AŞK PASTASI

Cumartesi günü yapabildim ancak pastayı. Bu sefer Şeker Hamuru olmasın dedim. Başta eşim tabi ve daha sonra yiyen herkes çok beğendi.

MALZEMELER:

PANDİSPANYA: Mügenin Yoğurtlu kakaolu pandispanyası..Ama tarif arşivimde olması için aynı şekilde ekliyorum.

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker·
3 Türk Kahvesi Fincanı Un·
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt·
2 Yemek Kaşığı Kakao· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ·
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su· 1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

İç Krema:

200 ml krema
1 poşet sade kremşanti
1 çorba kaşığı kakao
1 kase vişne
1 çay bardağı damla çikolata

Üst Krema:

1 paket beyaz çikolatalı sos
kırmızı gıda boyası

İlk önce pandispanyayı yapalım. Aslında bir gece önceden pişirmemiz daha iyi sonuç veriyor ama benim zamanım yoktu. Aynı gün pişirip soğuyunca kesmek zorunda kaldım.

Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.Yağı ekleyin. Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Çıkartıp soğumaya bırakın. İçi için kremşanti, krema ve kakaoyu iyice çırpıp dolaba kaldırın. Pandispanya soğuduktan sonra bir kat ayırın.( 2 katta olur ben tek kat yaptım. ) Çırptığımız kremadan bolca sürüp çekirdekelri çıkartılmış vişne tanelerini serpin. Damla çikolataları koyup kremadan kenarlarını kapatmak için bir miktar bırakıp gerisini meyvelerin üzerine sürün. öteki kek parçasını üzerine kapatıp geri kalan krema ile kenarlarını ince bir kat geçelim. Dolaba kaldıralım.

Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre pişirip bir kısmını pastanın üzerine yayalım. geri kalan kısmına gıda boyası ekleyip soğumaya bırakalım. Krema iyice soğuduktan sonra pastanın yanlarını kaplayıp üzerini süsleyip 2-3 saat dinlendirelim.

AFİYET OLSUN..

17 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Adına bayıldım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. BEtül çok güzel olmuş canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım pasta çok güzel olmuş.bi sakıncası yoksa sizi bloğuma ekledim.sevgiler(yalnizkralice.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık arkadaşım pasta çok güzel olmuş.bi sakıncası yoksa sizi bloğuma ekledim.sevgiler(yalnizkralice.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. :))))
    ateşş gibi....
    harika olmuşş betülcüğüm..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim akadaşlar güzel yorumlarınız için.

    Ferzan Teşekkür ederim canım tabiki sakıncası yok.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık Betül'cüm, şimdi olsa bir dilim yerdim :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  11. Canım merhaba..
    Ellerine sağlık..Görüntü çok güzel..

    Bu arada blogumda sana bir ödülüm var..Bir ara uğrar mısın?

    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Harika görünüyor pasta rengine bayıldım.
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. canım harıka gorunuyor ellerıne saglık sevgıler...

    YanıtlaSil
  15. Şeker hamurlu pastaların dışı cazip olsa da ben her bir diliminde daha fazla krema tadı hissetmek isterim, tam bana göre olmuş canım bu. Ayrıca ödülün için de tebrikler, öptüm.

    YanıtlaSil
  16. Aslıcım teşekkür ederim İnşallah bir gün buluşursak yaparım:)

    Lezzet durağı teşekkür ederim.

    Papatya sofrası teşekkür ederim.

    Arzucum teşekkürler. melihacım çok sağol. Bu renk benide cezbediyo herzaman.


    Banucum teşekkür ederim.

    Esracım seni sayfamda görmek çok büyük mutluluk oldu benim için. Teşekkür ederim canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. aşk pastası harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil