Bakla sezonu açıldı artık. Çok severek yiyorum eşime de sevdirmiş olmanın mutluluğuda var tabi ki. Evliliğimizin ilk yıllarında pişirdiğimde taze fasulye zannetmişti :)
MALZEMELER:
1 kilo bakla
1 adet kurusoğan
2-3 diş sarımsak ( taze sarmısak olursa yeşil yapraklarınıda koyun çok lezzet veriyor)
yarım limon suyu
yarım kaşık salça
yarım çorba kaşığı un
1 su bardağı su
dereotu
Ben bu sefer düdüklüde yaptım. çok pratik oldu. başka zamanlarda pişme süresi hem uzuyordu hemde gidip gelip tencereyi sallamak durumunda kalıyordum. Tencerenin kapağı sürekli açıldığında baklalar kararıyor çünkü.
Baklalar ayıklandıktan sonra kararmalarını engellemek için limonlu suda bekletilir. Soğan ve Sarmısak zeytinyağında kavrulur. Salça konur kavrulur. un ve su konur. birkaç kez karıştırılıp baklalar ve limon suyu eklenir düdüklünün kapağı kapatılıp 35-40 dk pişirilir. Piştikten sonra dereotu eklenip dinlendirilir. ılık olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
hımmm evet acıldı bende bir pazara çıkabilsem bende alıcam ellerine saglık harika olmuş...
YanıtlaSilsevgiler...
Harika görünüyor Betülcüğüm.Ellerine sağlık.Bizde tam tersi oldu,eşim bana baklayı sevdirdi.Sevgiler...
YanıtlaSilCNMM SEVEN İÇİN NEFİS BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK AMA BEN BİR TÜRLÜ SEVEMİYORUM SVGİLER CNMM
YanıtlaSilBaklaya bayılırım.Ellerinize sağlık.Çok harika görünüyor.Tarif için çok teşekkrüler.SEVGİLERİMLE..HOŞÇAKALIN....
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bu sefer bende düdüklüde denemek istiyorum. Çünkü çok güzel pişmiş görünüyor.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık.afiyet olsun
YanıtlaSilBİZİM EVDE BENDEN BAŞKA KİMSE SEMİYOR BİZİMKİLER SEBZE YEMİYOR DOĞRU DÜRÜST BENDE ÇOK SEVERİM :(( ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilbenim de çok sevdiğim bir yemektir ama hiç yapmadım desem ayıp mı olur?annem yaparsa yerim orda.seninki de pek hoş görünüyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınıza.
YanıtlaSilsevgiler
Canım eline sağlık baharı ve mis kokulu sebzelerini ne çok özlemişiz.
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim bende
YanıtlaSilama benden başka yiyen yok evde
Betülcüm ben uğramayalı bir sürü tarif eklemişsin,ben seni takibe almamışmıyım...Şaşırdım şimdi,sayfanın yenilediğini nasıl fark etmem...
YanıtlaSilNeyse hemen bakıcam şimdi...
Ellerine sağlık...
Öpüyorum..
Betül şimdi fark ettim izlemeye almamışım seni,hemen ekledim...Listem dışındaki arkadaşları takip etmekte çok zorlanıyorum malum,iki çocuk :))
YanıtlaSilSevgiler...
Mmmmm, harikamı harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......
YanıtlaSilBu hafta cuma pazarından bende almalıyım,çok severim bayıla bayıla yerim...
YanıtlaSilEllerine sağlık....
Sevgiler.
teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınıza. bende öyle pelincim takip etmiyorsam bazen zorlanıyorum kaçırabiliyorum. iş çocuk ev derken.
YanıtlaSilsevgiler
Baklaaa yede patlaaa
YanıtlaSilHic sevmem :)
Oldum olasi alisamadim ben de baklanin o garip kokusuna o yuzden bizim eve pek yolu dusmeyen bir sebze.Ama fotografi gorunce bir an insan hevesleniyor dogrusu.Ama bakla oldugunu hatirlayinca geri kalakaliyor.
YanıtlaSilGene de ellerine saglik.
Sevil'cim günaydın canım...Müjdenindenemelerindede vardı bakla..olsada yesem..hatta yoğurtta döksem..evdekilerde sevse devamlı pişirsem.
YanıtlaSilhazıra konayım tabağı alayım:)))
Ellerine sağlık Betül'cüm, ben hiç pişirmedim ama annem yapar.. Biz üzerine mutlaka yoğurt da koyarız.. Pişme süresi epey uzunmuş hakikaten..
YanıtlaSilbende geçen pazarda gördüm mevsimi olup olmadığını sordum hemen kayınvalideme..lakin bizde olmaz bakla..eşin gibi bende bilmezdim baklayı:)
YanıtlaSilblender yapıp efeye yedirebilir miyim acaba?
asya eğerki yerse ne mutlu sana. ben kağana yediremedim. :(
YanıtlaSilbuarada ben senin bloğuna giremiyorum canım..ne yapmam gerek?
sevgiler