21 Mart 2009

KISIR



Çok basitmiş gibi gözükürken aslında kıvamını düşürmesi zor olan bir salata çeşiti kısır bence. Koyacağımız yarım bardak fazla su bile kıvamını çamur gibi yapabiliyor.

Daha önceleri nedense kısır yapmasını pek beceremezdim. Yani ben öyle düşünüyordum. Ta ki sevgili arkadaşım Yudum dan tiyolar alana kadar. Şu an benden istenilen salatalar arasında girmiş durumda.

MALZEMELER:

3 bardak kısırlık bulgur
4 adet domates
2 adet salatalık
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
3-4 yaprak kıvırcık
1 dal taze nane
yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı domates salçası
1 kaşık biber salçası
tuz, limon, isteğe göre pul biber
3 bardak sıcak su
1 su bardağı sıvı yağ

Bulgur büyük bir kabın içerisinde alınıp sıcak su dökülerek ağzı kapatılarak şişirilir. Bir taraftan domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır. salatalık, yeşillikler ve soğan olabildiğince küçük doğranıp bir kenarda bekletilir.

İnce doğranmış kuru soğan yağda kavrulmaya başlanır. Şişen bulgura salçalar konup ara ara da domates suları ile birlikte ve salatalık eklenip yoğrulmaya başlanır. Domateslerin hepsi bittiğinde kavrulan soğanlar eklenir. her malzeme eklemesi yapıldıktan sonra yoğurma işlemi yapılacak.


En son taze soğan, kıvırcık, maydanoz, nane eklenir. tuzu ve limonu eklenip yoğrulup dinlendirildikten sonra servis edilir.

İlk etapta su miktarı gözünüze az gelebilir. Ama domatesin suyu, sıvı yağ, limon eklemesi yapıldıktan sonra bulgur kıvamını alıyor .

AFİYET OLSUNN

22 yorum:

  1. Ellerine sağlık Betüş'cüm...
    Tarifi as sonra demişsin ya...
    Çok geciktirme haaa...)))

    YanıtlaSil
  2. kısır enfes gözüküyor, bide söylemeden geçemicem alttaki börek harika ya, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım kısıra.Her gün olsa yerim.Ellerine sağlık Betülcüğüm.Nefis görünüyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. cnnmm ellerine sağlık harika afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ohhh al bikaşık eline bayıla bayıla ye harika görünüyor ellerine salık canım mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
  6. tarifi bekliyorum canım ellerine sağlık çok lezzetli duruyor...

    YanıtlaSil
  7. Betülcüğüm tarifi bekliyorum, bu sefer senin tarzınla denemek isterim çünkü nefis görünüyor. Öptüm

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Betül'cüm, mmmm, ne güzel olurdu şimdi :) Bol limonlu..

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık.
    öneri olarak; nar ekşisi, pul pul hazırlanmış kurutulmuş domates ya da normal kurutulmuş domatesi keserek veya sarmısak koyarak da tatlandırabilirsiniz diyebilirim.
    :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK AMA ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,kısırı görünce dayanamadım,çok güzel görünüyor!çok severim kısırı,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Kısıra bayılırım ,en sevdiğim mezedir kendileri.
    HAvalrın ısınmasıyla buluşucaz ya betül pikniğe gidelim.Bol bol yeriz:)

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için sizleri çok bekletmedim umarım :)

    sevgi küçük bende nar ekşisi koyuyorum aslında yazmayı unutmuşum :)

    Esracığım yorumlarını bekliyorum :)

    esincim evet bende pikniği çok seviyorum iyi fikir:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Betül'cüm bende çok severim kısırı.Hatta bazen yemek yapamadığım akşamları sadece kısırla geçiştirebiliyorum.Çok çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.
    Umarım bebişin iyidir..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. NE ÇOK SEVERİM BETÜLCÜĞÜM BİLEMEZSİN.
    AFİYET OLSUN CANIM.
    İYİ HAFTALAR, SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık Betülcüğüm.
    Ben de çok severim kısırı. Her gün olsa hayor demem. Senin tarifin de değişik geldi bana. Bir de senin tarifinle deneyeyim.Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Betülcüm eline sağlık.Kısır bence ikindi çaylarının olmazsa olmazı.Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  18. ilkercim teşekkür ederim bebişim iyi adam olma yolunda ilerliyor :) hayırlı doğum diliyorum sana da..

    nunu'cum teşekkür ederim.

    pelincim yorumlarını bekliyorum. teşekkürler canım.

    boncuk mutfakta çok teşekkür ederim canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Selam şeker..

    Kısır mercimekli köfte gördüm mü zıplarım hemen..

    Ne güzel giderdi şimdi çayın yanında, ben bol limonlu ve acılı severim..

    Canım istedi ama yememem lazım..:)

    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  20. Kisira bayilirim.. Hergün olsa hergün yerim :) Çok nefis gözüküyor ellerine saglik.

    Bende araniza yeni katildim. Benim bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil
  21. çok güzel görünüyo ellerine sağlık bugün kesin kısır yapıcam heralde :)
    kısıra hiç dayanamam haftada bir yaparım kocam bıktı kızım seviyo şimdilik..
    ben hiç bıkmam
    baba adanalı anne maraşlı biri olarak bi gün mutlaka benm kısırımıda yemeni isterim

    YanıtlaSil
  22. Betül kısırın süper, iki kere yaptım ikisindede muhteşem oldu :)))

    YanıtlaSil