27 Nisan 2009

BÜZME BÖREK



Küçükken annem çok yapardı bu böreği. Acil misafir geldiğinde benimde kurtarısı böreğimdir kendileri. İçinde peynir olmasada herkes peynirli zanneder.

MALZEMELER:

1 Kilo yufka
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
tuz

1. Yöntem: Bir yufka alınır 4 - 5 parmak kalınlığında şeritler kesilir. her şerit yağlanmış tepsiye arka arkaya tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.

2. Yöntem: 1. Yöntem çok zaman aldığından bu yöntemi geliştirdim ben. Tüm yufka kesilmeden büzülür. ( Bakınız Resim 1 ) ve bıçakla tam yarısından kesilir ( Bakınız Resim 2) Altı yağlanmış olan tepsiye dizilir.

Sosu için yoğurt, süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz iyice çırpılır. Yufkaların üzerine gezdirilir. Kaşıkla yufkaların arası açılıp sosun içine girmesi sağlanır. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra serviz edilir.

Not: Eğer 2. yöntem uygulanıyor ise sosu döküldükten sonra kesilip fırına verilir.


( Resim 1)


( Resim 2 )


AFİYET OLSUNN

19 yorum:

  1. pembetatlar.blogspot.com27 Nisan 2009 17:23

    Canımmm börek nefis gözüküyor...
    Rejimimi altüst ettin:))
    Ellerine sağlık öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  2. Süpermiş! Ellerine sağlık Betül'cüm..

    YanıtlaSil
  3. AAA! Betülcüğüm . Ben bunu küçükken bir arkadaşımın evinde yemiştim. Çok da sevmiştim.Daha sonra tahminen yapmıştım ama tadı aynı olmamıştı. Ben yumurta koymamıştım. Hemen deneyeceğim. Çok eskilere gittim şimdi.
    Eline sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Biraz farklısını da ben yapıyorum. Gerçekten çok lezzetli oluyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. betülcüğüm, harika ve pratik bir tarif bu.

    ellerine sağlık..

    sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Benim annem de biz cocukken bu börekten yapardi. Nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. kızım ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  8. En cok ozledigim seylerden biri borek biri cikolatali yaspasta.Agzim sulandi, hem de ekonomikmis.

    YanıtlaSil
  9. bende bu böregi arada bir denerim.gerçekten kolay ve çıtır bir börek oluyor.elinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Nefis olmuş,hiç aklıma gelmezdi böyle yapmak..
    Ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. merhaba, pratik ve besleyici bir börek olmuş, sanırım içindeki yoğurt miktarından peynirli hissi veriyor, ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba..Bilirim bu böreği..

    İlk yediğim zaman ben de içinde peynir var sanmıştım ama yoğurdun tadıymış meğersem..

    Şu kurtarıcı yemekler olmasa ne yapacaktık acaba?

    Ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. harika görünüyor börek.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Harika bir tarif. Ne kadar pratikmiş.

    Elerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Betül çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.Biryerlere kaydettim ani misafirler için lazım olur.

    YanıtlaSil
  16. ben de bu tarifi hep görürüm ama hiç denemedim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. AZ malzemeli, ama nefis duruyor. Ellerine sağlık. Deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  18. Bende bu böreği çok severim. Ellerine sağlık. Bu arada seni MİM'ledim. istersen cevaplayabilirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Tarif icin tesekkurler. Bir tanidigimizda yemistim bu boregi ve o zamandan beri tarifini ariyor ama bulamiyordum. Bir kere tahmini olarak yapmaya calismistim ama olmamisti.Bat gorunen seylerin aslinda zor oldugunu bildigimden yapmaya korkuyorum. Bir sorum olacak, 1kg. yufka icin hangi ebatta tepsi uygun oluyor. Cevaplarsaniz memnun olurum. Sevgiler Ilknur

    YanıtlaSil