Küçükken annem çok yapardı bu böreği. Acil misafir geldiğinde benimde kurtarısı böreğimdir kendileri. İçinde peynir olmasada herkes peynirli zanneder.
MALZEMELER:
1 Kilo yufka
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
tuz
1. Yöntem: Bir yufka alınır 4 - 5 parmak kalınlığında şeritler kesilir. her şerit yağlanmış tepsiye arka arkaya tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
2. Yöntem: 1. Yöntem çok zaman aldığından bu yöntemi geliştirdim ben. Tüm yufka kesilmeden büzülür. ( Bakınız Resim 1 ) ve bıçakla tam yarısından kesilir ( Bakınız Resim 2) Altı yağlanmış olan tepsiye dizilir.
Sosu için yoğurt, süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz iyice çırpılır. Yufkaların üzerine gezdirilir. Kaşıkla yufkaların arası açılıp sosun içine girmesi sağlanır. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra serviz edilir.
Not: Eğer 2. yöntem uygulanıyor ise sosu döküldükten sonra kesilip fırına verilir.
( Resim 1)
( Resim 2 )
AFİYET OLSUNN
Canımmm börek nefis gözüküyor...
YanıtlaSilRejimimi altüst ettin:))
Ellerine sağlık öpüyorum.....
Süpermiş! Ellerine sağlık Betül'cüm..
YanıtlaSilAAA! Betülcüğüm . Ben bunu küçükken bir arkadaşımın evinde yemiştim. Çok da sevmiştim.Daha sonra tahminen yapmıştım ama tadı aynı olmamıştı. Ben yumurta koymamıştım. Hemen deneyeceğim. Çok eskilere gittim şimdi.
YanıtlaSilEline sağlık
Sevgiler
Merhaba,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Biraz farklısını da ben yapıyorum. Gerçekten çok lezzetli oluyor.
Sevgiyle kal.
betülcüğüm, harika ve pratik bir tarif bu.
YanıtlaSilellerine sağlık..
sıcacık sevgiler.
Benim annem de biz cocukken bu börekten yapardi. Nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.
YanıtlaSilkızım ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
YanıtlaSilsevgiyle kal..
En cok ozledigim seylerden biri borek biri cikolatali yaspasta.Agzim sulandi, hem de ekonomikmis.
YanıtlaSilbende bu böregi arada bir denerim.gerçekten kolay ve çıtır bir börek oluyor.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilNefis olmuş,hiç aklıma gelmezdi böyle yapmak..
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgiler..
merhaba, pratik ve besleyici bir börek olmuş, sanırım içindeki yoğurt miktarından peynirli hissi veriyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
Merhaba..Bilirim bu böreği..
YanıtlaSilİlk yediğim zaman ben de içinde peynir var sanmıştım ama yoğurdun tadıymış meğersem..
Şu kurtarıcı yemekler olmasa ne yapacaktık acaba?
Ellerinize sağlık sevgiler..
harika görünüyor börek.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilHarika bir tarif. Ne kadar pratikmiş.
YanıtlaSilElerine sağlık.
Betül çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.Biryerlere kaydettim ani misafirler için lazım olur.
YanıtlaSilben de bu tarifi hep görürüm ama hiç denemedim.ellerine sağlık
YanıtlaSilAZ malzemeli, ama nefis duruyor. Ellerine sağlık. Deneyeceğim.
YanıtlaSilBende bu böreği çok severim. Ellerine sağlık. Bu arada seni MİM'ledim. istersen cevaplayabilirsin. Sevgiler...
YanıtlaSilTarif icin tesekkurler. Bir tanidigimizda yemistim bu boregi ve o zamandan beri tarifini ariyor ama bulamiyordum. Bir kere tahmini olarak yapmaya calismistim ama olmamisti.Bat gorunen seylerin aslinda zor oldugunu bildigimden yapmaya korkuyorum. Bir sorum olacak, 1kg. yufka icin hangi ebatta tepsi uygun oluyor. Cevaplarsaniz memnun olurum. Sevgiler Ilknur
YanıtlaSil