Faydaları sayılayamayacak kadar çok ısırgan otunun. Küçükken pek yemezdim ama şimdi çok seviyorum. Sonbaharın başından ilkbaharın sonuna kadar en verimli dönemi bol bol yemek lazım.
MALZEMELER:
1 kilo ısırgan
mısır unu ( çok değil yaklaşık 1 su bardağı kadardır)
4-5 diş sarımsak
Taze yada kuru nane
üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağ
sıvıyağ
acı toz kırmızı biber
Öncelikle elimize bir eldiven geçirmeliyiz. yoksa kaşıntıdan duramayız :) . Isırganlar Ayıklanıp yıkandıktan sonra haşlanır. ( ben haşlama suyunuda ziyan etmeyip saçlarımı duruluyorum) acı suyu süzüldükten sonra tekrar su ilavesi yapılarak bir taşım kaynatılır. Bir yandan karıştırarak mısır unu ilave edilir. kıvamı tuttuğunda sarmısağı doğranır. taze nane yoksa kuru nane ilave edilip 1-2 dakika daha pişirilip tuzu ilave edilir. Altı kapatıldıktan sonra başka bir yerde yağ eritilip biber yakılır. Isırganın üzerine gezdirilip vakit geçirmeden servis edilir.
AFİYET OLSUN
ısırganın mısır unlu bi yemegini duymamıştım ama faydaları sayılamacak kadar çok malesef burda sadece ilk baharda çok kısa bi sürede var bende elimden geldigi kadar çok yapmaya çalışıyorum.
YanıtlaSilbelki normal unlada yapılıyordur ama biz mısır unu ile yapıyoruz denemeni tavsiye ederim canım.
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık Betülcüğüm.Ben kavurmasına da bayılıyorum.Onu da denemeni tavsiye ederim.Sevgiler...
YanıtlaSilçok severim bende ama hiç kendim yapmadım.teyzelerim ,annem yapar hep.faydalı diyede bana yedirirler illa.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBetülcüm ben de pek merak ederdim ısırganı.geçen yıl amasra tatilimizde köylü teyzeler kendi elleriyle toplamışlar,aldım geldim bir heves.aman ellerim kollarım mahvoldu yandım.tadı da pek bana hitap etmedi,faydalı ama sen farklı pişirmişsin ama merka ettim bak şimdi.ellerine sağlık.
YanıtlaSilhiç bilmediğim bir lezzet
YanıtlaSilgüzele benziyor ellerine sağlık cnm
Müjdecim yakında kavurmasıda gelecek canım.
YanıtlaSilteşekkür ederim 3prenses
yasemincim ben seviyorum birde benim tarifimle dene istersen.
sevgiler
çok az tattığım ama sofralarımızda
YanıtlaSilaslında çok yer vermem gereken bir sebze.
eline sağlık betülcüğüm..
sevgiler canım.
Malesef benimde hiç yemediğim bir lezzet.Ananeciğim şifa niyetine mutlaka yapar.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgiler.