14 Nisan 2009

KALDIREK & SOMARA & HODAN



Her yörede ayrı bir ismi var. biz kaldırek, kaldırık derler. ben çok severim. yumurtalı yada yumurtasız her çeşidini. İstanbuldaki pazarlarda biraz zor bulabiliyorum. köylülerde az miktarda ve pahalı oluyor. Geçen gün canımın çok istediğini söylemiştim. Babam izmite bir işi için gittiğinde ordaki pazardan almış çok sevindim. Annem haşlamıştı bende hemen kavurdum.

MALZEMELER:

1 KİLO Kaldırek
2 adet ortaboy soğan
1 diş sarımsak
3 adet yumurta
tuz

kaldırekler temizlenip ince doğranarak haşlanır. Diğer tarafta soğan ve sarmısak yağda kavrulup süzüp sularını hafif avucumuzda sıktığımız kaldırekler eklenip kavrulmaya başlanır. indirmeye yakın yumurtalar kırılıp karıştırılır. yumurta piştiğinde kavurmamaızda hazırdır.

AFİYET OLSUNN

11 yorum:

  1. Betülcüğüm biz de galdirik deriz:-)dediğin gibi isimi çok değişiyor.ama lezzeti süper.eline sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Betülcüğüm,
    Bizim buralarda bu sıra çokça satılıyor heryerde. İlk evlendiğimde iki kere yaptığımı hatırlıyorum. Galiba kabuklarını soymuştum ben. Sen de soydun mu kabuklarını?
    Öpüyorum canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ben de ot'lara çok uzak biriyim.Aslında kilo vermem için hepsini öğrenmem şart:)
    Böyle değişik lezzetlerin tariflerini çok seviyorum.
    Betülcüm ellerine sağlık...Afiyet olsun.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuştur emİNİM.Ellerinize sağlık.Ben de çok severim .Benim annem trabzonlu babam da ZONGULDAK.Ben Zonguldak ta yaşıyorum.Zonguldak'ta da adına ZILBIT,ISPIT derler.Gerçektenden de güzel oloyuor.SEVGİİLERİMİ GÖNDERİYORUM.

    YanıtlaSil
  5. neslihancım teşekkür ederim canım.

    pelincim hayır kabuklarını soymadım. yani bazen kılçık tarzınmda oluyo onları soyuyorsun evet. teşekkür ederim.

    pelincim taşakkürler. gerçekten lezzetli denemei isterim.

    Meltem teşekkür ederin canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Betülcüm hiç bilmiyordum bu otu. Tadını çok merak ettim. Burda pazarda gözüm bu otu arıyacak. Bulursam da mutlaka deneyeceğim güzel tarifini.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  7. betülcüm ellerine sağlık çoook severim tadıda harika olur ellerine sağlık sevgiler cnmm

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Betülcüğüm.Ben Ege'de yaşamama rağmen tadını bile bilmiyorum bu otun.Herhalde pazarda rastlayıp,tanımadığım için almadıklarımdan.:((
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. BEN İLK KEZ DUYDUM İSTANBULDA ZOR BULUNUYORSA BİZİM BURDA İMKANSIZDIR:(ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  10. egeli olmama ragmen hic bilmedigim bir ot ellerinize saglik ama diger butun ot cinslerine bayilirim eminim buda lezzetlidir sevgiler

    YanıtlaSil
  11. bende çok seviyorum gölcükteyim iki aydan beri pazarda satılıyor değişik asimlerle biliniyor bence herkes yesi afiyet olsun

    YanıtlaSil