7 Nisan 2009

MUHALLEBİLİ KADAYIF





Çook önceleri yapılmış bir tatlı yayınlamak şimdi nasip oldu. Alışılmış kadayıf tatlılarından sıkılanlar için idael bir tarif. Aslında bir dahakine tel şehriyeyle denemek geçiyor içimden nasıl olur ki? :)

MALZEMELER:

300 gr çiğ kadayıf ( 1 GÜN DIŞARDA SERİLİ BIRAKINCA HAFİF KURUYOR. KAVURMAK DAHA KOLAYLAŞIYOR.)
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı pekmez

MUHALLEBİ:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krema ve 1 paket krem şanti

ya da

1,5 ÖLÇÜ Yalancı Tavuk Göğsü yada Soğuk Krema
eğer bu kremalardan biri pişirilecekse krema değil sadece kremşanti konur.


Kremşanti ve krema hariç Muhallebi önceden pişirilir ocaktan indirildikten sonra krema ve kremşanti konup mikserle 5 dakika yüksek devirde çırpılır.
Vog tava yada derin ve geniş bir tencerede tereyağ eritilip kadayıf, tozşeker,pekmez ve ceviz ilave edilip sürekli karıştırılarak kadayıf altın rengini alana kadar kavrulur. Yarısı Tepsinin altına serilir. Muhallebi her yerine eşit şekilde yayılır. Üzerine kalan kadayıf döşenir. 2-3 saat dolapta bekletildikten sonra servis edilir.

AFİYET OLSUN

14 yorum:

  1. canım merhaba..tatlı nefis hemen yumuldum üstüne.
    eline sağlık..
    bunu adana yemekteyizde erkek yarışmacı yaptıydı..ee sonrada birinci olduya.
    hemide tarhanayı bilmiyomuş hiiç yemedim dediydi.:)))üç çeşitle birinci oldu neyse:))))))
    eline sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık nefis görünüyor.Bu tatlıyı denemek istiyorum...Yemekteyizde görmüştüm.tarifin harika afiyet olsun!!!

    YanıtlaSil
  3. yaptım bundan bende.süper lezzetli.tel şehriyede olur gibi.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık betülcüğüm çıtır çıtır halini ben de çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik seker
    kadayifi hic bu sekil denememistim tadini merak etmiyor deyilim:))
    size afyiet olsun

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. Betülcüğüm harika olmuş,çok severim.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. BETÜLCÜM ELLERİNE SAĞLIK BENİM NEDENSE KENARDA KÖŞEDE HİÇ TARİFİM OLMUYOR HALA ÖYLE HAMARAT OLAMADIM MALESEF:(( BU LEZZETİ BENDE ÇOK UZUN ZAMANDIR DENEMEK İSTİYORUM BAKALIM BANA NE ZAMAN KISMET OLUCAK ..

    YanıtlaSil
  8. kadayıf harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık arkadaşım çok güzel bir tarif paylaşmışsın..iyi günler dilerim..

    http://yermisinyemezmisin.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  10. mujdenin denemeleri7 Nisan 2009 22:26

    Nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.Bizim evin de sevilen tatlılarındandır.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Buralarda kadayif bulmam beni biraz ugrastiracak diyordum ki tel sehriyeli alternatifini gordum, bence denemeye deger.
    Kadayifi gorunce once annem geldi aklima sonrada ramazan ayinda oruc tuttugumuz gunler.
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  12. BETÜL HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOK GÜZELLL.Bİ ARKADAŞTA YEMİŞTİM AMA EMİNİM SİZİNKİDE ONUN KADAR GÜZELDİR.Bİ ARA DENEYECEĞİM.TARİFİNİZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.SEVGİİLERİMİ GÖNDERİYORUM.HOŞÇAKALIN....

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Betül,, Bloğumuzda ödülün var almaya gelirmisin :)

    Ellerine sağlık bu arada tatlın nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  14. Ellerine saglik Betul'cugum, tek kelime ile HARIKA olmus.

    Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil