28 Haziran 2009

ÜMRAN'IN DAVETİ



Cumartesi günü portakal ağacı sayesinde tanıştığım sevgili arkadaşım Ümrana davetliydim. Forumdan Benan, Fatıma, Ben,buluştuk. Gönülcüğümde gelecekti ama son anda Şhow Tv 2,30 da çekim için almaya geleceğinden katılamadı aramıza. Daha sonra Seval, Perihan katıldı. Güzel bir gün oldu. En kısa zamanda tekrar buluşmak üzere kızlar. bu sefer kadro tam olarak yanlız :)

PATATESLİ BÖREK



REÇELLİ KURABİYE



POĞAÇA



SANDÖVİÇ



ÇATAL



KARA MELEK



MEYVELİ PASTA



FATIMA'NIN PROFİTEROL'Ü

26 Haziran 2009

KARIŞIK SALATA




Haftayı hafif bişeylerle kapatalım istedim. Bu aralar rejimdeyim ya Malum önümüzde tatil var düğünler var henüz eski formuma kavuşamamış olsamda biraz yakınlaştım. Göbeği ne yapacağım bilemiyorum tabi.Herşey gitti o hala yerinde mazallah oturdu kaldı hiiç gitmeye niyeti yok gibi gözüküyo.

Günüm salata, karpuz + peynir, zeytinyağlı, ızgara yemekle geçiyo. Akşamları spora gidiyorum. Arada kaçamaklarımda oluyo tabiki ama genelde böyle. Ama canım nasıl tatlı, pasta çikolata kebap, hamurişi istiyo bi bilseniz. Bazen kendimi küçük bişeylerle ödüllendiriyorum.

Ben bu yeşil salataya elime ne geçerse atıyorum arkadaşlar.

MALZEMELER:

Yarım göbek salata
3-5 yaprak akdeniz yeşilliği
maydanoz
roka
kıvırcık
taze soğan
domates
salatalık
kırmızı biber

ÜZERİNE

mısır ve çeri domates

SOS:

Zeytinyağ limon suyu ve tuz

Tüm yeşillikler kıyılır. domates ve salatalık orta boy dilimlenip yeşilliklere karıştırılır. hepsi harmanlanır. üzeri süslenir. Servisten hemen önce sosu ilave edilip afiyetle yenir...

AFİYET OLSUN

24 Haziran 2009

ÇİKOLATALI PASTA



Çikolatalı pasta yapmaktan sıkılmış vaziyetteyim ama istenenler hep bu yönde olunca mecburen yapıyorum tabi. ama kimse meyveli istemiyo yaa :(


çikolatalı pandispanya. çikolatalı pastacı kreması ile hazırlandı. İçinde damla çikolata var. Çilek sadece üzerinde süslemek amaçlı.

Tadının çikolatalı olmasına rağmen hafif olduğunu söylediler. Güzel övgüler almak sevindiriyor tabiki..

21 Haziran 2009

ELMA DİLİMLİ PATATES & BABALAR GÜNÜ



Öncelikle kendi Babamın ve sevgili eşimin babalar gününü kutluyorum.Benim ikinci anneler günümü kutladığım gibi eşimde ikinci babalar gününü kutluyordu. Anne babanın değeri tabiki bir güne sığdırılıp kutlanacak bişey değil ama insan yinede duygulanıyor.

Pazar günü babamıza güzel bir kahvaltı hazırladık oğlumla beraber. Daha sonrada dışarı çıktık güzel bir gün geçirdik çekirdek aile olarak.

Sabah kalktığımızda Kağan sabah sabah köfte ve pilav istedi. Pilav pilav deyip durdu. sabahın sekizinde köfte ve pilav pişirdim. Yarım köfte yedi küçük bey ama bir tabak pilavı bitirdi. İlk defa sabah kahvaltısında köfte ve pilav yiyen bir çocuk görmüş oldum sevgili oğlum sayesinde.

Sonra evin büyük beyi patates istedi. E yapmazsak olmaz tabiki. Hazır taze patateste varken evde Elma dilimli patates yaptım bende.

denemenizi tavsiye ederim. Birdaha hazır alacağınızı zannetmiyorum.




MALZEMELER:

7-8 Adet küçük boy taze patates( benimkiler çok küçük değildi)
haşlamak için su
kızartmak için ayçiçek yağı
tuz

Patatesler temiz bir süngerle iyice ovularak yıkanır. Elma dilimleyici ile dilimlenir. Yaklaşık 3 litre su derin bir tencerede kaynatılır. Dilimlenen patatesler kaynayan suyun içine atılır ve 3-4 dk haşlanır.

Kevgirle suyun içinden alınarak bir süzgece konur. suyu iyice süzdükten sonra derin bir tencereye bol yağ konur kızdırılır. kızgınyağa patatesler atılıp kızartılır. yağın içinden almaya yakın tuz dökülür.

AFİYET OLSUN.

ELMA DİLİMLEYİCİ

18 Haziran 2009

ÇİKOLATALI MERMER PASTA



Geçen hafta karneler alındı biliyorsunuz. Okula çağında çocukları olan aileler bilirler çocuklar kadar heyecanlıydı onlarda :)Kimilerin yüzleri güldü kimileride biraz buruktu ..

Üst kattaki sevgili arkadaşım benden çikolatalı bir pasta yapmamı rica etti. Karne partisi düzenleyeceklerdi. Bende sade ama lezzetli bir pasta hazırladım.

MALZEMELER:

İki ölçü Kakaolu Pandispanya hazırladım. İçine Kakaolu cremole,damla çikolata ve yeşil fıstık koydum. Üzerini cremole ile kaplayıp bitter ganaj ile sıvadım. Beyaz ganaj hazırlayıp mermer görüntüsü verdim.

AFİYET OLSUN..

NOT: pandispanyayı dikdörtgen borcamda pişirip kenardan dört parmak kadarını ayırıp geri kalan kısmını pastada kullandım. bu şekilde büyük bir kare elde ettim.

16 Haziran 2009

SEBZELİ VE TAVUKLU PİLAV PASTASI



geçen cuma akşamı gelen misafirlerime yapmıştım. uzun zmandır denemek istediğim bir tarifti. Çok beğenildi.

Üzerindeki şehriyeleri birdahaki sefere çok az su ile yumuşatıcam. çok kıtır kıtır oluyor.

Ben 26 cm kalıpta yaptım ölçü tam geldi. Daha küçük kalıp için ölçüyü azaltabilirsiniz.

MALZEMELER:

4 Su bardağı Pirinç ( önceden tuzlu ve limonlu suda bekletelim)
1 su bardağı bezelye
2 adet ortaboy havuç
1 su bardağı mısır
2 kaşık tereyağ
sıvıyağ

arasına:

2 adet tavuk göğsü

üzerine :

1 su bardağı telşehriye
1 kaşık tereyağ

İlk önce havuçlar küp küp kesilip bezelyeler ile ayrı ayrı haşlanır. Tavuk göğsüde ayrı bir yerde haşlanır. etleri kemiklerden ayrılıp didiklenir. tuz ve karabiber ile tatlandırılıp bir tarafta bekletilir. Suyunuda pilava koyucaz. Pirinçler yağda kavrulup yeteri kadar tavuk suyu ve normal su ilave edilir. bezelye, havuç ve mısırlar ilave edilip demlenmeye bırakılır.

şehriyeler az yağda kavrulur. şehriyeler kelepçeli bir kalıp yada herhangi şekilli bir kalıpta kullanılır altına yayılır. üzerine demlenen pilavın yarısı konur sıkıştırılır. ara kata didiklenen tavuklar konur. tekrar pilav ile tavukların üzeri kapatılır.

servis yapılacak olan tabağa ters çevrilip sıcak sıcak serviz edilir.

AFİYET OLSUN..

15 Haziran 2009

NUNİŞ NİŞANI



Yorucu bir haftanın sonunda yine iş başı yaptık. Pazar günü eşimin ablası Nuran ablanın nişanı vardı. Hafta sonum onun hazırlıkları ile geçti. Herşey çok güzeldi. Burdan tekrardan Allah tamamına erdirmesini diliyorum. Darısı tüm bekarların başına olsun :)

12 Haziran 2009

LİMONLU KAKAOLU KEK



Geçen pazar günü esinlerle pikniğe gittiğimizde yapmıştım bu keki. evde kek namına bir gram bile kalmadı. Limon ve kakaonun uyumu mutişti.


MALZEMELER:

4 yumurta ( oda ısısında )
1,5 bardak şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
3 kaşık file fındık
2,5 bardak sinangil limon aromalı un

Yumurtalar şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Yağ eklenir çırpılır. Süt eklenir çırpılır. Un ilave edilir. hafif çırpılıp 4/3 ü kalıba dökülür. geri kalan kısmına kakao ve file fındık eklenir çırpılır. sade karışımın üzerine ileve edilir. 200 derecede batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN.

NOT: AROMALI UN KENDİNDEN KABARTMA ÖZELLİĞİ OLDUĞUNDAN KABARTMA TOZU KULLANMIYORUM. EĞERKİ NORMAL UN KULLANACAKSANIZ 1 LİMON SUYU VE KABUĞU + KABARTMA TOZU KULLANILMASI TAVSİYE EDİLİR.

10 Haziran 2009

ÇİLEKLİ PASTA



Hazır çilek mevsimi geçmemişken istenilen bir pasta. Görüntüsü beni büyüledi. şeklinde pelinciğimden esinlendim.Teşekkür ederim Pelinciğim.

MALZEMELER:
PANDİSPANYA:( limon aromalı )

4 Adet Yumurta
4 Fincan Şeker
1 Fincan yoğurt
4 Fincan sinangil limon aromalı un
1 paket kabartma tozu ( normal un kullanılırsa konulacak)

İç krema:

vanilyalı Cremole

Üzerine:

1 su bardağı toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri

pandispanya için yumurtaların sarı ve beyazları ayrılır. Şekerin yarısı ile beyazları kar haline getirilir. Şekerin diğer yarısı ile sarılar krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sarıların içine yoğurt eklenip çırpılır. Un ilave edilir çırpılır. en son kar haline gelen beyazlar eklenip yavaş yavaş karıştırılır. 18 cm kalıba dökülüp 200 derece de pişirilir. Soğuduktan sonra 3 pata ayrılır.

İç krema :

Cremole üzerindeki tarifteki gibi hazırlanır.

Üzerine :
süt ve şanti çırpılır. labne eklenip tekrarçırpılır. ( isteğe göre tadı az gelecek olursa biraz pudra şekeri eklemesi yapabilirsiniz.

arasına:

çilek ve beyaz damla çikolata

Kekin ilk katı sütle hafif ıslatılıp vanilyalı kremadan yeteri kadar konur. Doğranmış çilekler dizilip çileklerin üzerine spatula ile 1 kaşık şanti sürülür. İkinci kat kapatılır. Tekrar aynı işlem uygulanır. 3. kat kapatıldıktan sonra pastanın her yanı Cremole ile kaplanır. Dolapta 1 saat bekletilir.

1 Saatin sonunda pastanın üzeri şanti ile kaplanır.Kenarları istenilen bir malzeme ile süslenebilir. Ben File fındık kullandım. Üzeri çileklerle süslenir.

AFİYET OLSUNN..

8 Haziran 2009

KAĞAN VE ÖMERÇİP BULUŞTU :)



Cumartesi günü esin arayıp pazar günü nezahat gökyiğit botanik bahçeye kahvaltıya gidicez sizde gelin çocukları bir araya getirelim dedi. Pazar günü ana oğul beraber gittik. sonu biraz maceralı olsada :) çok güzel geçti.



çocukları bir araya toplayıp aynı yöne baktırmanın mümkünü yok en azından biz beceremedik :)




Ömer elini hiç yere bile sürmazken benim oğluşum kuma bulandı :)


4 Haziran 2009

VİŞNELİ KAKAOLU PASTA



Merhaba arkadaşlar. Bu aralar işlerin yoğunluğu ve yakın zamanda olacak görümcemin nişanı ile ilgili olan hazırlıkların son sürat devamında dolayı ne bloğumla ilgilenebiliyorum ne de okumaktan hoşlandığım beni takip eden siz sevgili dostlarıma uğrayıp yorum yazabiliyorum. Beni bu aralar mazur görün lütfen.

Geçen hafta sipariş üzerine yaptığım pasta. Başına neler geldi bu garibim pastanın. Bir gün öncesinden pişirmiş olduğum pandispanyayı ertesi gün işten eve gidip tam hazırlamak üzereyken pandispanyanın yasının olmadığını gördüm. Kayınvalidem kağana yedirmiş :). Gecenin onbirinden sonra tekrar pişirip hızlı soğutma çalışmalarından sonra ortaya çıktı.

Pandispanyası kakaolu. içi vişne ve damla çikolatalı.

Sevgiler..