
Hazır çilek mevsimi geçmemişken istenilen bir pasta. Görüntüsü beni büyüledi. şeklinde
pelinciğimden esinlendim.Teşekkür ederim Pelinciğim.
MALZEMELER:
PANDİSPANYA:( limon aromalı )
4 Adet Yumurta
4 Fincan Şeker
1 Fincan yoğurt
4 Fincan
sinangil limon aromalı un
1 paket kabartma tozu ( normal un kullanılırsa konulacak)
İç krema:
vanilyalı Cremole
Üzerine:
1 su bardağı toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
pandispanya için yumurtaların sarı ve beyazları ayrılır. Şekerin yarısı ile beyazları kar haline getirilir. Şekerin diğer yarısı ile sarılar krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sarıların içine yoğurt eklenip çırpılır. Un ilave edilir çırpılır. en son kar haline gelen beyazlar eklenip yavaş yavaş karıştırılır. 18 cm kalıba dökülüp 200 derece de pişirilir. Soğuduktan sonra 3 pata ayrılır.
İç krema :
Cremole üzerindeki tarifteki gibi hazırlanır.
Üzerine :
süt ve şanti çırpılır. labne eklenip tekrarçırpılır. ( isteğe göre tadı az gelecek olursa biraz pudra şekeri eklemesi yapabilirsiniz.
arasına:
çilek ve beyaz damla çikolata
Kekin ilk katı sütle hafif ıslatılıp vanilyalı kremadan yeteri kadar konur. Doğranmış çilekler dizilip çileklerin üzerine spatula ile 1 kaşık şanti sürülür. İkinci kat kapatılır. Tekrar aynı işlem uygulanır. 3. kat kapatıldıktan sonra pastanın her yanı Cremole ile kaplanır. Dolapta 1 saat bekletilir.
1 Saatin sonunda pastanın üzeri şanti ile kaplanır.Kenarları istenilen bir malzeme ile süslenebilir. Ben File fındık kullandım. Üzeri çileklerle süslenir.
AFİYET OLSUNN..