21 Haziran 2009

ELMA DİLİMLİ PATATES & BABALAR GÜNÜ



Öncelikle kendi Babamın ve sevgili eşimin babalar gününü kutluyorum.Benim ikinci anneler günümü kutladığım gibi eşimde ikinci babalar gününü kutluyordu. Anne babanın değeri tabiki bir güne sığdırılıp kutlanacak bişey değil ama insan yinede duygulanıyor.

Pazar günü babamıza güzel bir kahvaltı hazırladık oğlumla beraber. Daha sonrada dışarı çıktık güzel bir gün geçirdik çekirdek aile olarak.

Sabah kalktığımızda Kağan sabah sabah köfte ve pilav istedi. Pilav pilav deyip durdu. sabahın sekizinde köfte ve pilav pişirdim. Yarım köfte yedi küçük bey ama bir tabak pilavı bitirdi. İlk defa sabah kahvaltısında köfte ve pilav yiyen bir çocuk görmüş oldum sevgili oğlum sayesinde.

Sonra evin büyük beyi patates istedi. E yapmazsak olmaz tabiki. Hazır taze patateste varken evde Elma dilimli patates yaptım bende.

denemenizi tavsiye ederim. Birdaha hazır alacağınızı zannetmiyorum.




MALZEMELER:

7-8 Adet küçük boy taze patates( benimkiler çok küçük değildi)
haşlamak için su
kızartmak için ayçiçek yağı
tuz

Patatesler temiz bir süngerle iyice ovularak yıkanır. Elma dilimleyici ile dilimlenir. Yaklaşık 3 litre su derin bir tencerede kaynatılır. Dilimlenen patatesler kaynayan suyun içine atılır ve 3-4 dk haşlanır.

Kevgirle suyun içinden alınarak bir süzgece konur. suyu iyice süzdükten sonra derin bir tencereye bol yağ konur kızdırılır. kızgınyağa patatesler atılıp kızartılır. yağın içinden almaya yakın tuz dökülür.

AFİYET OLSUN.

ELMA DİLİMLEYİCİ

13 yorum:

  1. benim eşimde çok sever.ellerine sağlık.
    güzel bir hafta geirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun. Güzel bir kahvaltı sofrası olmuş evin babası için...

    YanıtlaSil
  3. Elma dilimi şeklinde kesmeyi beceremiyordum, bu sevimli alet de mutfak çekmecesinde duruyor, hiç akıl edememişim.. Teşekkürler Betül'cüm :) Ellerine sağlık, nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  4. kutluyorum betülcüğüm..nice keyifli yıllar olsun..
    ellerine sağlık canım.
    sevgiler- iyi haftalar ..

    YanıtlaSil
  5. Canım afiyetler olsun oğluşa...
    Yesinde tek sabah yesin karnı doysun..Ne mutlu oluruz o zaman..
    Masada çok şık hemen hazıra konmak gerek..
    eşininde babacınında babalar günü kutlu olsun canım..nice özel sevgi dolu günlere..amin.

    YanıtlaSil
  6. Betülcüğüm ellerine sağlık.kahvaltı ve patatesler çok güzel görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. benim oglumda kahvaltida pilav patates,kofte yiyenlerdenn;))
    kahvalti harika gorunuyor patatesi bende bu sekilde yaparim ama daha cok baharatlandiririm.ellerine saglik canimm

    YanıtlaSil
  8. canım elma dilimli patates harika ama masa bir başka güzel annem çokda işıl ışıl ferah
    ellerine sağlık kızım..

    YanıtlaSil
  9. hayatım çok teşekkür ederim.....evet linki verdim çünkü mesai saatine denk gelmişti çoğu arkadaşım izleyememişti.desteklerin için teşekkürler..öpüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Bende patates kızartmyı çok severim. Geçenlerde her zamanki ince kıyılmışlardan alacağıma bir paket elma dilimli almıştım. Hani şu dondurulmuş ürünlerden. Çok lezzetliydi. Benim size sormak istediğim bu dondurulmuş ürünlerle, taze patatesten yapılan kızartmalar arasında lezzet farkları var. Bununla ilgili herhangi bir bilgiye sahipmisiniz diye sormak isterim.

    YanıtlaSil
  11. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

    kara kalem hazır aldıklarımız ön pişirmeden geçmiş oluyorlar ve patatesin cinsi çok önemli. sarı patates fazla yağ çekmeyen cins oluyor. birde yağ farkı var tabiki. mesela dışarda kızartılan yani fast food larda yediklerimiz soya yağında kızarıyo. bu yüzden daha lezzetli geliyor :)

    inşallah biraz yardımcı olabilmişimdir.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Soya yağı demek. Bakın bu hiç aklıma gelmemişti. Ne bilim anamdan alıştığım gibi ay çiçek yağı aksanımız olmuş. Bilgi için teşekkürler arkadaşım.

    Saygılarımla

    Ahmet

    YanıtlaSil
  13. Eline sağlık betül,elma dilimler süper görünüyor,sabah sabah benimde canım kızartma çekti şimdi:)

    YanıtlaSil