15 Temmuz 2009

ÇILBIR



Ablamdan öğrenmiştim küçükken. arada kahvaltılarda yaparım çokta seviyoruz. yumurtayı değişik şekillerde yemekten hoşlanıyorsanız benim gibi ideal bir tarif.

MALZEMELER

3 adet yumurta ( KİŞİ SAYISINA GÖRE) GERÇİ BİZDE HEP 2 EŞİME 1 BANA ŞEKLİNDEDİR :)
1 kaşık domates salçası ( varsa yarıyarıya biber salçasıda koyabilirsiniz)
1 kaşık tereyağ
1 çay bardağı sıcak su
tuz karabiber pul biber kekik

Tereyağında salça kavrulur. su eklenir kaynatılır. zaten su fazla olmuyor salça çekiyor. Yumurtalar tek tek göz olarak kırılır. üzerine tuz ve baharatları serpilip kapak kapatılarak sarıları pişmemiş ama üzerleri beyazlayana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlk canım çok severim biz buna yoğurtta ekleriz:)

    YanıtlaSil
  2. Biz çılbırı farklı biliriz Betül
    Çırpılmış yoğurdun üzerine tereyağında pişirilmiş yumurtayı ekleriz
    :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu çok severim elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. KIZZZ, COK LEZZETLI GORUNUYOR. BENDE DENICEM KESIN. COK DUYDUM AMA HIC YAPMADIM. MIS GIBI TAZE EKMEKLE BANARAK YICEKSIN :) OPTUM

    YanıtlaSil