31 Aralık 2009
2009 İYİ BİR YILDI ÇÜNKÜ....
Canım arkadaşım Yasemin sormuş bana bu soruyu. Bende şöyle sene başından bu yana düşündüm nasıl bir sene geçirdiğimi. Genel anlamda güzel hareketli geçirmişim.
Uno Blogger Sofrası'nın düzenlediği blogcular arası yarışma ile başladım etkinliklere katılmaya Carte door ,Sinangil ve Selva Makarnaları ile devam etti . Devletşah'ın Selva Makarnaları için hazırlamış olduğu yemek programına konuk oldum..
Cevahir AVM'nin spnsorluğunda Annemin Elleri Kurbiye Pişirmiş isimli yarışmaya kendi tarifim olan Arap Kurabiye ile katılarak yarı finalinde birinci oldum.
Yine aynı yarışmanın finalinde 3. oldum.
Yine Türkiye deki 3 büyük yemek dergisinden bir tanesi olan LEZİZ Dergisi Kasım sayısında Çay Kahve Saatini hazırladım. Çok keyifli saatlerdi.
Birçok yemek kurslarına katılarak inanılmaz keyifli saatler yaşadım.
Bunun dışında gezdim değişik yerler gördüm yeni arkadaşlar edindim.
Yüzünü görmemiş olsamda yorumlarıyla dahi olsa benim içimi rahatlatmayı başaran, biliyorumki bir üzüntüm olsa yanımda olacak olan akadaşım Pelince;
Yine yüzyüze tanışmamış olsakta bloğunu güncellemediğinde dahi merak ettiğim arkadaşım Aslı;
Çocuklarımız sayesinde tanıştığım canım arkadaşım Esin;
Uzakta olsa da kendime çok yakın hissettiğim arkadaşım Pelin;
Blogcu olmadan önce tanıştığım ve ilk günden beridir kendimden çok şey bulduğum canım arkadaşım Gönül;
Sizlerin 2009 senesi neden iyi geçti ? Olumsuzlukları değil canlarım olumluları yazmanız istiyorum..
Diliyorum ki 2010 senesi 2009 senesinden daha hayırlı hareketli sağlıklı geçer. Yeni yılınızın Güzel geçmsi Dileği ile MUTLU YILLAR...
17 Aralık 2009
MEYVE ŞEKERLEMELİ MUFFİN
Yeni yılın yaklaşması demek hemen her işyerinde iş yoğunluğu demek. Bende son on gündür kafamı işlerden kaldıramıyorum öyleki eve iş getirip hiç bu zamana kadar olmamıştır gece yarılarına kadar çalıştım.Henüz bitmesede azalmış durumda işlerim. Umarım önümüzdeki hafta feraha çıkıcam inşallah.
Muffinleri yapalı bir aydan fazla zaman oldu. Eklemesi de 10 günü geçiyor valla yazıyı yazarkn üstüne kim geldi bilmiyorum ama çok ağır kanlı olduğu kesin :) Bir türlü yazının sonunu getiremedim günlerdir yazıyorum
:)
MALZEMELER:
2 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1,5 bardak un
meyve şeerlmesi
kabartma tozu
Yumuralar şekerle krema kıvamına gelenekadar çırpılır. sırasıyla yağ, süt, un kabartma tozu katılır karıştırılıp kalıplara 2 kaşık kadar konur. 170 derecede pişirilir.
şekerlemeleri hamuru kalıplara döktükten sonra koydum ama yinede dibe çöktüler sanırım unlamadığımdan oldu .. Siz bu ayrıntıyı atlamyın lütfen.
Afiyet Olsun..
Tarihin 17 aralık olduğuna bakmayın ben bu gün yani 23 aralıkta ekleyebildim ancak :)
9 Aralık 2009
TAVUK ŞİNİTSEL
Tavuğun her hali çok seviliyor evimizde diyemiyorum. Malesef ki kocam tavuğun başka halerini pek yemiyor. İllaki kızartılacak. Çok fazla kızartma yapmıyım diyorum yada yapınca yemiyim diyorum ama olmuyor :( keşke zararlı olan şeyler güzel olmasaymış :)
MALZEMELER:
4 adet tavuk göğsü ( incelttirin )
1 çay bardağı süt yada yarım çay bardağı krema ( yumuşatmak için )
2 adet yumurta
1 su bardağı buğday unu
1 su bardağı galeta unu + 1-2 kaşık en incesinden irmik
tuz
isteğe göre kekik karabiber pulbiber
Kızartmak için çiçek yağı
Tavuklar bir saat öncesinden krema yada süt ve istenilen baharatlar ile karıştırılıp bekletilir. Sonrasında tavuk göğüsleri sırasıyla önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın ve bol yağda kızartılır.Her tavuk göğsüne aynı işlem uygulanır. Yanında patates kızartması ile servis edilir.
afiyet olsun..
6 Aralık 2009
TULUM PEYNİRLİ KIRMIZI LAHANA SALATASI
Değişik bir lezzet gibi gelebilir ama denediğinizde göreceksiniz nefis olduğunu. Şu an Gürcistanda olan üst kattaki çok sevdiğim arkadaşımdan almıştım tarifini. asıl tarifte lor peyniri vardı aslında ama ben tulum peynirinin de çok yakışacağını düşündüğümden onunla yaptım. Her ikisini de tatmış biri olarak lor biraz daha hafiflik katmıştı salataya. Ama sonuçta iki lezzet de nefis bana göre.
MALZEMELER:
1 BÜYÜK KIRMIZI LAHANA
4 ADET TAZE SOĞAN
3-4 YAPRAK KIVIRCIK
100 GR TULUM PEYNİRİ ( YADA LOR PEYNİRİ )
100 GR CEVİZ
SÜSLEMEK İÇİN ÇERİ DOMATES
1 ADET LİMON
ZEYTİNYAĞ
KIRMIZI LAHANALARI İNCE DOĞRAYIPLİMONLA OVUYORUZ. ZEYTİNYAĞ GEZDİRİP BİR KAÇ SAAT BEKLETİYORUZ. DİĞER TARAFTA KIVIRCIK VE SOĞANLARI İNCE KIYIP KIRMIZI LAHANAYA KARIŞTIRIYORUZ. SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE CEVİZ VE PAYNİRLERİ SERPİP ÇERİ DOMATESLERLE SÜSLÜYORUZ.
NOT: TULUM PEYNİRİ TUZLU OLDUĞUNDAN İLK ETAPTA TUZ EKLEMEMEK DAHA MANTIKLI. AMA TUZSUZ LOR KULLANIYORSAK EKLEMEMİZ GEREKİYOR..
Etiketler:
KIZARTMALAR,
SALATALAR
2 Aralık 2009
PIRASALI KİŞ
Dergide yayınlanan başka bir tarif. Bu aralar o kadar çok pişiriyorum ki bunu artık gözüm kapalı olarak yapıyorum. Yiyen herkes tarafından da çok beğeniliyor.
ÜST MALZEME
500 gr pırasa
2 yemek kaşıgı sıvı yağ
1 çay kaşıgı tuz
1 çay kasıgı karabiber
1,5 çay kasıgı pul biber
HAMURU İÇİN:
3-3,5 su bardağı un
kabartma tozu
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yogurt
1 çay kasıgı tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
1,5 su bardağı kaşar rendesi
Yarım tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Pırasayı ince halkalar halinde dograyıp sıvı yağ ile 10-12 dk kavuralım. Ocaktan alıp,tuzunu karabiberini pul biberini ekleyip sogutalım.
Un ve kabartma tozunu karıstırıp uzerine eritilmis ve sogutulmus tereyağ, yogurt ve tuzu ekleyip yoguralım.
Bu hamurun 2/3'ü ile 26 cmlik tart kalıbının tabanına yayalım. kalan hamuru da kalıbın yanlarına yayalım. Üzerine pırasalı karısımı yayalım. Yumurtaları süt ile çırıp üstüne dökelim. Önceden ıstılmıs fırında 170 derecede 20-25 dk pişirelim. Fırından çıkartmaya 5 dk kala uzerine kasar peynirini yayıp tekrar fırına verelim.
Etiketler:
BÖREKLER,
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)