4 Mart 2010

KIYMALI KARNABAHAR



Piştiğinde evi kötü bir koku sarsada ben çok seviyorum kocamın tabiri ile beyin yemeğini :))Kızartmasını da yapıyorum ama sonra kızartma olduğundan vicdan azabı çöküyo içime o yüzden yemeğini tercih ediyorum.

Pazarlarda artık bölerek sattıklarından istediğimiz kadar alma şansımız doğdu. Akıl edenden allah razı olsun. Yoksa bir taneyi bitirmek için uğraş dur evde 3 gün sürüklenip dururdu.

MALZEMLER:

1 küçük karnabahar
250 gr kıyma
1 ortaboy soğan
2 kaşık domates salçası
tuz pul biber

Soğan yemeklik doğranıp yağda kavrulur. Kıyma ilave edilir hafif kavrulduktan sonra salça eklnip kokusu çıkana kadar kavrulur. Yeteri kadar kaynamış su, tuz ve pul biber ilave edilip bir taşım kaynatılır. Çiçek çiçek ayrılan karnabaharlar eklenip dağılmayacak gibi yumuşayana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

9 yorum:

  1. Çok sevdiğimiz kış yemeklerinden biri annem sizin yaptığınız gibi kıymalı ben ise zeytinyağlı yapıyorum ellerinize sağlık sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  3. bende senin gibi kizartmadan uzak durmaya calisiyorum, suclu hissediyorum yedikten sonra. Bu sekilde cok guzel olur karnabahar, kizartmayi aratmiyor valla:) Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Bizimkiler hiç sevmez, ama ben, çoook severim, pek sevmediğim sebze yok gibi, her türlüsünü yerim, hele bu senin yaptığın da ayrı bir güzel oluyor, ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Betülcüm kokmasın diye pişirirken biraz limon suyu ekleyebilirsin. Kokuyu biraz alır. (ister haşlarken ister pişirirken)
    Ellerine sağlık canım
    Çok öptüm seni

    YanıtlaSil
  6. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

    Tijencim birdahakine önerini dikkate alıcam canım. çok öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Betülcüm bende dün pişirdim,aynen senin gibi yaptım... dün boraya zorla bir tabak yedirdim,ama özgür ağzına bile sürmedi...
    yarın ben bitiririm herhalde :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Bende sendenim, koksada vazgeçmem. Bayılıyorum karnabahara, hele kıymalısına...Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. heeheee bizde de bu aksam aynı yemekten vardı,ben çok severim her şekliyle de yerim. ellerine sağlık

    YanıtlaSil