12 Nisan 2010

PAŞA SARMASI




Bugün güzel bir gün olmasını temenni ediyorum herkese... Nedense Salı sallanır derler ya hep ben tam tersi salı günlerini çok severim. Hep iyi olan şeyler salı günü olmuştur hayatımda. Sabah çok neşeli uyandım. Oğlum da bu sabah beni üzmedi hiç.

Son günlerde bir tatlı krizidir gidiyo bende anlamış değilim. yapmıyım yemiyim diyorum ama malesef ki yapıyorum da yiyorumda. Nereye gidecek sonu hayırlısı..

Önceleri bu tatlıyı yapmak biraz gözümü korkutmuştu. Ya tepsiye yapışırsa ya döndüremezsem falan diye ama inanınki çok basit. Tam rulo yapmayada gerek yok. En azından ben bir pastanede rulo yapılmadığını gördükten sonra.

MALZEMELER:

7 Bardak süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin

ortası:
1 paket krem şanti ( ben kaymak tadında olandan kullanıyorum )
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Bolca hindistan cevizi ( yaklaşık 500 gr)

Margarin ve vanilya hariç öteki Malzemeler derin bir tencerede çırpılır. Ateşin üzerine alınıp sürekli karıştırarak pişirilir. Göz göz olduğunda altı kapatılıp margarin ve vanilya eklenip mikserle yaklaşık 10 dk çırpılır.

Büyük fırın tepsisinin altına bolca hindistan cevizi dökülür. Muhallebi her yerine eşit şekilde yayılır. 1 - 2 saat soğuması için bekletilir. Bu esnada Kremşanti üzerindeki tarifteki gibi çırpılır. Soğumuş olan muhallebinin her yerine eşit şekilde yayılır. 1 saat daha bekletirilir. Boydan 4'e enden 2'ye kesilir. Kesiklerin ortalarına iri çekilmiş ceviz konur. Spatula ile kaldırılıp katlanır.

AFİYET OLSUN..

16 yorum:

  1. ellerine sağlık.tutuyor arada işte tatlı krizi hepimizde...

    YanıtlaSil
  2. yeme demesi kolay demi insanın canı tatlı çektimi tamam yandık demekkdir çokda severim bu tatlıyı betülcüm ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. betülcüm eline sağlık. Üzerien hindistan cevizinden başka bir şey de serpsek olur mu? tarcın yada kakao gibi . ben kendilerini pek sevemedim de)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim filiz..

    yaso haklısın hayatım :))

    teşekkür ederim sevilcim.

    hilalcim bu tatlıyı altına hindistan cevizi yerine burçak bisküviyi un haline getirerek te yapabilirsin..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hersey harika Betul'cugum,
    Ellerine saglik.

    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. bende bayılırım bu tatlıya,ama nedense yapması zor gibi geliyor parçalanır diye korkuyorum:)))denemek şart oldu:)ellerine sağlık
    nefissss görünüyor nefisss
    öpüyorum şekercim

    YanıtlaSil
  7. Ben yerim her halinide :)))
    nefis olmuş nefis.. ellerine sağlık tatlım..

    öpüyorum..

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor, hemde hafif.eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bence yemeli:)) Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık.Çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım harika olmuş
    sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Bende tutamıyorum kendimi özellikle sütlü tatlılara hiç dayanamıyorum.
    ellerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. http.//belguzaranne.blogspot.com21 Nisan 2010 19:57

    merhaba çok hafıf ve lezzetlı bır tatlı elıne sağlık sevgıler

    YanıtlaSil
  14. Betül ne zaman gelcez biz size,ve bu muhteşem şeylerden bir top list istiyorum ona göre :))))
    Mide kapasitemde büyüdü bol bol istiyorum şekerim :;)))

    YanıtlaSil
  15. Esinciğim ne zaman isterseniz gelebilirisiniz canım daha fazla ağırlaşmadan bekliyorum aslında ben..:)

    ne istersen yaparım canım benim..

    sevgiler öpüyorum..

    YanıtlaSil