Bugün güzel bir gün olmasını temenni ediyorum herkese... Nedense Salı sallanır derler ya hep ben tam tersi salı günlerini çok severim. Hep iyi olan şeyler salı günü olmuştur hayatımda. Sabah çok neşeli uyandım. Oğlum da bu sabah beni üzmedi hiç.
Son günlerde bir tatlı krizidir gidiyo bende anlamış değilim. yapmıyım yemiyim diyorum ama malesef ki yapıyorum da yiyorumda. Nereye gidecek sonu hayırlısı..
Önceleri bu tatlıyı yapmak biraz gözümü korkutmuştu. Ya tepsiye yapışırsa ya döndüremezsem falan diye ama inanınki çok basit. Tam rulo yapmayada gerek yok. En azından ben bir pastanede rulo yapılmadığını gördükten sonra.
MALZEMELER:
7 Bardak süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
ortası:
1 paket krem şanti ( ben kaymak tadında olandan kullanıyorum )
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Bolca hindistan cevizi ( yaklaşık 500 gr)
Margarin ve vanilya hariç öteki Malzemeler derin bir tencerede çırpılır. Ateşin üzerine alınıp sürekli karıştırarak pişirilir. Göz göz olduğunda altı kapatılıp margarin ve vanilya eklenip mikserle yaklaşık 10 dk çırpılır.
Büyük fırın tepsisinin altına bolca hindistan cevizi dökülür. Muhallebi her yerine eşit şekilde yayılır. 1 - 2 saat soğuması için bekletilir. Bu esnada Kremşanti üzerindeki tarifteki gibi çırpılır. Soğumuş olan muhallebinin her yerine eşit şekilde yayılır. 1 saat daha bekletirilir. Boydan 4'e enden 2'ye kesilir. Kesiklerin ortalarına iri çekilmiş ceviz konur. Spatula ile kaldırılıp katlanır.
AFİYET OLSUN..
ellerine sağlık.tutuyor arada işte tatlı krizi hepimizde...
YanıtlaSilyapmaaaa yeme bunları:)))
YanıtlaSilyeme demesi kolay demi insanın canı tatlı çektimi tamam yandık demekkdir çokda severim bu tatlıyı betülcüm ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
betülcüm eline sağlık. Üzerien hindistan cevizinden başka bir şey de serpsek olur mu? tarcın yada kakao gibi . ben kendilerini pek sevemedim de)
YanıtlaSilteşekkür ederim filiz..
YanıtlaSilyaso haklısın hayatım :))
teşekkür ederim sevilcim.
hilalcim bu tatlıyı altına hindistan cevizi yerine burçak bisküviyi un haline getirerek te yapabilirsin..
sevgiler
Hersey harika Betul'cugum,
YanıtlaSilEllerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.
bende bayılırım bu tatlıya,ama nedense yapması zor gibi geliyor parçalanır diye korkuyorum:)))denemek şart oldu:)ellerine sağlık
YanıtlaSilnefissss görünüyor nefisss
öpüyorum şekercim
Ben yerim her halinide :)))
YanıtlaSilnefis olmuş nefis.. ellerine sağlık tatlım..
öpüyorum..
Çok güzel görünüyor, hemde hafif.eline sağlık
YanıtlaSilBence yemeli:)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine sağlık.Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika olmuş
YanıtlaSilsıcacık sevgiler
Bende tutamıyorum kendimi özellikle sütlü tatlılara hiç dayanamıyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık
Sevgiler.
merhaba çok hafıf ve lezzetlı bır tatlı elıne sağlık sevgıler
YanıtlaSilBetül ne zaman gelcez biz size,ve bu muhteşem şeylerden bir top list istiyorum ona göre :))))
YanıtlaSilMide kapasitemde büyüdü bol bol istiyorum şekerim :;)))
Esinciğim ne zaman isterseniz gelebilirisiniz canım daha fazla ağırlaşmadan bekliyorum aslında ben..:)
YanıtlaSilne istersen yaparım canım benim..
sevgiler öpüyorum..