22 Haziran 2010

MANTARLI BÖREK



Fotoğraf acele çekildiği için biraz kötü ama tadı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü muhteşem.

Mantarın bilim adamları arasında hala et mi sebzemi olduğu tartışılırken bence et grubuna giriyor diye düşünüyorum.

Lise 1'e gidene kadar mantar yemezdim. Çünkü annem de yemez. Es kaza ağzına bir küçücük bile sürülse allerji olur. Bir gün rahmetli teyzemin Kızı ( depremde kaybettim malesef ki kendisini kardeş gibiydik ) ile İzmitte olanlar bilirler bir zamanlar ÇİLLİM PİZZA vardı hala varmıdır bilmiyorum oraya çok sık giderdik. Bir gün yine pizza yemeye gittik. Ben yine her zamanki gibi içinde mantar olmayan bir çeşit seçtim. Sonra Nesrin'in ısrarıyla onun pizzasının tadına baktım ve o günden sonra ben neden bu zamana kadar bu tadın farkına varamamışım diye düşündüm. İşte o günden sonra damak tadıma mantarda girdi. Ve girdiği her yemeğe çok ama çok yakıştığını düşünürüm.

Sizde benim gibi mantar sevenlerdenseniz mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER:

6 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su

mantarlı iç:
2 paket kültür mantarı
2 adet ortaboy kurusoğan
3 adet sivri biber ve çarliston( acı olmasın )
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, pul biber


Tüm malzeler ince ince kıyılır. Sırasıyla soğan, biber, mantar yüksek ateşte kavrulur.Maydanoz Tuz ve baharatları eklenir soğumaya bırakılır.


Yufka geniş bir yere serilir. Su ve yağ karışımı bolca her tarafa sürülür. ikinci yufka serilir ve 12 eşit parçaya kesilir. geniş tarafa içten konup kısa şişman olacak şekilde sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

11 yorum:

  1. Harika bir börek olduğu belli zaten, hatta olsa da şimdi sarıversem diye bile iç geçirdim. Teyzenin kızına da çok üzüldüm inan, insanın beraber büyüdüğü kişiyi kaybetmesi ne zordur bilirim. Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Betül. Ben tadını biliyorum ama bir türlü sevemiyorum:(

    YanıtlaSil
  3. Bence kesinlikle et grubuna girer canım.
    Çok lezzetlidir ve bayılırım kendilerine

    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hımmm bayılırım mantara, en kısa zamanda deneyeceğim. Nefis görünüyor çünkü.
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. foto hiçte kötü değill mantarlı böreği bende çok seviorum ellerine sağlık Betülcüm.

    YanıtlaSil
  6. canımmmm ellerine sağlık,şimdi olsa ne keyifle yerdim ama:)))
    nefis görünüyor
    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  7. Insanlarin kendini unutturmayacak iyi hatiralar birakabilmesi ne guzel birsey.Keske benimde bir yakinim bana mantari sevdirebilseydi ama maalesef olmadi.Mantar yerine kiyma koymayi maalesef( gene) tercih ederim.
    Ellerine saglik , foto da guzel borekler de pul pul cok guzel olmuslar.

    YanıtlaSil
  8. Betlcüm çok severim mantarı böreğini de tabi. Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Betul Hanim,
    Mantara ben de hastayim. Hatta bir tek tatlisini yapamiyorsun diye de takilirlar:) Esim meslegi geregi mantarin et ve sebze arasi bir tur oldugunu soyler. Ellerinize Saglik.
    Sevgiler
    http://www.narcicegirengi.com

    YanıtlaSil
  10. Canım teyzenin kızına üzüldüm:(mekanı cennet olsun...
    Mantarı bende severim,yaww zaten ben neyi sevmiyorum ki :))
    ellerine sağlık..

    Öpücükler..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyorlar.Bende mantarı severim.Kesin çok lezzetli olmuştur.

    YanıtlaSil