15 Eylül 2010

BEZELYELİ PİLAV



Ben pilavın bezelyeli, mısırlı domatesli hallerini çok severim sadesindense. Neyse ki ev halkıda seviyor. Özellikle et yada tavuk yapıyorsam pilavıda mutlaka bu şekilde yapıyorum. Sebzeyide yemiş oluyoruz böylelikle..

MALZEMELER:

2 su bardağı baldo pirinç ( 1 saat öncesinden sıcak suda bekletilmiş )
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, yarım çak kaşığı karabiber

Suda bekleyen pirinçler iyice yıkanıp nişastasından arındırılır ve suyunun süzülmesi için bekletilir. Sıvıyağ ve tereyağ tencereye alınır. Tereyağ eridiğinde pirinçler ve tuz eklenip pirinçlar saydam bir hal alana kadar kavrulur. 3 bardak sıcak su ve bezelyeler ilave edilip pişmeye bırakılır.

Pirinçler uzayıp ortasında beyazlık yoksa su ilavesi tam demektir ve pilavımız pişmiştir. Karabiber eklenip tahta bir kaşıkla alt üst edilir ve demlenmeye bırakılır.

AFİYET OLSUN..

8 yorum:

  1. Çok severim bezelyeli pilavı nefis gözüküyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık pilavın nefis görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Betülcüm ben de çok seviyorum bu tarz pilavları. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. betülcüm pilav nefis görünüyor.ellerine sağlık hayatım.alıyorum tabağı yerine kucak dolusu sevgilerimi bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  5. Betülcüm bezelyeli halini çok sevdim,bende bu hafta mutlaka yapıcam.. ellerine sağlık..

    Not:Hastalıklar nedeniyle Bayramlaşmaya gelemedim afolla ..

    öpüyorum..

    YanıtlaSil
  6. bayılırım ,bazı yemeklerde pilavsız yenmez
    ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil