14 Eylül 2010

PATATESLİ PAÇANGA BÖREĞİ



Ramazanda en çok yaptığım börek oluyor paçanga. Ama nedense sonra unutuluveriyor bizim evde. Sanki ramazanda yapılması gerekmiş gibi hissediyorum . Çokta seviyorum aslında. Bu sefer farklı denedim. patatesli. Ve gördümki patates ne kadar da yakıştı pastırmaya.

MALZEMELER:

2 adet yufka
4 adet ortaboy patates
2 adet sivribiber
4 adet pastırma ( çemenlerinden ayrılmış)
100 gr kaşar peyniri
tuz karabiber
sıvıyağ
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
yeteri kadar galeta unu

Patatesler haşlanır kabukları soyularak ezilir. Sivribiber ve pastırmalar ince ince kıyılır ve yağda sotelenir. patatese eklenir. tuzu ve karabiberide eklenip hafif ılındıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri de eklenip karıştırılır.

Yufkanın her ikisi de 8 eşit parçaya bölünür. Yani toplam 16 adet börek elde edicez. Her bir parçaya bolca içten konarak şişman kısa börekler elde edilir.

çukur bir kapta süt sıvıyağ karıştırılır. Börekler tek tek bu karışıma daldırılıp çıkartılır ve galeta onuna bulanarak önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.

AFİYET OLSUN..

9 yorum:

  1. betülcüm tatlım merhaba patatesli paçanganın tadını merakl ettim şimdi ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
    geçmiş bayramınıda kutluyorum tatlım pc başına geçemeyince kutlamak bu güne kaldı :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ayy nefis görünüyor. ellerine sağlık. muhteşemmmm

    YanıtlaSil
  3. Bana paçanga demeyin kendimden geçerim acayip severim. Betülcüm ellerine sağlık canım . Ahh olsa da yesem şimdi.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık betülcüm süper görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Betüşüm yaparsa her şeyin en güzelini yapar. eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık harika olmuş
    (seni izlemeye alıyorum)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Betül börekler harika olmuş. Ellerine sağlık. Geçmiş bayramın kutlu olsun canım.

    YanıtlaSil
  8. canım betülüm,
    patateslisini hiç denemedim,ama eminim çok lezzetli olmuştur
    ellerine kollarına sağlık canım
    kocaman öpüyorummm,
    iyi bayramlar dilerim canım:)

    YanıtlaSil
  9. Betülcüğüm, patatesi de pastırmayı da severim. Demek ki bu böreği seveceğim. Görüntüsü anlatıyor tadını zaten. Ben de galetalı börekleri fırına veriyorum. Daha hafif oluyor. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil