7 Eylül 2010

SÜTLÜ İRMİK TATLISI



Hafif ve güzel bir tatlı. Her zaman arasına bir kat bisküvi koyarak pasta şeklinde yapıyordum ama bu sefer değiştirdim sunum şeklini. bu halinide çok sevdik biz.

MALZEMELER:

1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ

Vanilya haricindeki tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilyası eklenip karıştırılır. Silikon kalıp veya herhangi bir büyük kalıba dökülüp dolapta 3-4 saat bekletilir. Daha sonra ters çevrilerek üzerine çikolata sos yada meyveli sos ile servis edilir.

AFİYET OLSUN...

9 yorum:

  1. hmmm nasıl güzel görünüyor. bu ramazan hep aklımda olan ama nedense yapmadığım tatlı bu. artık bayrama belki. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bence çok güzel görünüyor, ellerine sağlık Betül'cüm..

    YanıtlaSil
  3. benim en sevdiğim tatlılardandır bu güzellik.. yemesi yapması sunması çok kolay :) bu ramazana damgasını vurdu bizdede tavukgöğsü bir irmiktatlısı iki :)
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
    Bayramınız kutlu olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Betulcugum sunum cok sahane olmus ellerine saglik. Bundan sonra ben de bu sekilde servis yapmayi dusunuyorum cok daha estetik. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
    iyi bayramlar dilerim...

    Sevgiler,

    Deniz..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık nefis nefis. bayramını kutlar iyi bayramlar dilerim

    YanıtlaSil
  8. Yaptığın bütün ibadetlerin Allah katında kabul görmesini umud ederek, aileniz bereber huzurlu ve mutlu, çok güzel bir Bayram geçirmeni diliyorum. Bayramın mübarek ve kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  9. Sütlü tatlılara bayılırım,ellerine sağlık nefis görünüyor,
    etkinliğime davet ediyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler,iyi bayramlar

    YanıtlaSil