Hafif ve güzel bir tatlı. Her zaman arasına bir kat bisküvi koyarak pasta şeklinde yapıyordum ama bu sefer değiştirdim sunum şeklini. bu halinide çok sevdik biz.
MALZEMELER:
1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Vanilya haricindeki tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilyası eklenip karıştırılır. Silikon kalıp veya herhangi bir büyük kalıba dökülüp dolapta 3-4 saat bekletilir. Daha sonra ters çevrilerek üzerine çikolata sos yada meyveli sos ile servis edilir.
AFİYET OLSUN...
hmmm nasıl güzel görünüyor. bu ramazan hep aklımda olan ama nedense yapmadığım tatlı bu. artık bayrama belki. ellerine sağlık
YanıtlaSilBence çok güzel görünüyor, ellerine sağlık Betül'cüm..
YanıtlaSilbenim en sevdiğim tatlılardandır bu güzellik.. yemesi yapması sunması çok kolay :) bu ramazana damgasını vurdu bizdede tavukgöğsü bir irmiktatlısı iki :)
YanıtlaSilöptüm seni
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilBayramınız kutlu olsun sevgilerimle
Betulcugum sunum cok sahane olmus ellerine saglik. Bundan sonra ben de bu sekilde servis yapmayi dusunuyorum cok daha estetik. Sevgiler:)
YanıtlaSilBayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
YanıtlaSiliyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
ellerine sağlık nefis nefis. bayramını kutlar iyi bayramlar dilerim
YanıtlaSilYaptığın bütün ibadetlerin Allah katında kabul görmesini umud ederek, aileniz bereber huzurlu ve mutlu, çok güzel bir Bayram geçirmeni diliyorum. Bayramın mübarek ve kutlu olsun.
YanıtlaSilSütlü tatlılara bayılırım,ellerine sağlık nefis görünüyor,
YanıtlaSiletkinliğime davet ediyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler,iyi bayramlar