13 Eylül 2010

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



Normal zamanda pek dikkat etmesekte ramazanda masada çorbadan tatlıya herşeyi eksiksiz yapmaya çalışırız. Ve dinlenip terbiye edilmesi gereken mideler aslında dahada bir yorulur.

E mideleri asıl şimdi biraz dinlendirmeliyiz. Bende bu aralar zeytinyağlılara yönelmiş vaziyetteyim. le ki sırada bekleyen bir patlıcanlı tarifimde var :)

Yazın şu son demlerini yaşarken bol bol yapmak gerek bence.

MALZEMELR:

1 kilo patlıcan
3 adet sivribiber ( tercihen acı )
3 adet domates
2 adet kurusoğan
3 diş sarımsak

Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur. Sonra sivribiber ve domatesler eklenir. Biraz daha kavrulur. Alacalı soyulup ince ince doğranan patlıcanlar, sarmısak eklenip en kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakılır. Patlıcanlar deyim yerindeyse lokum gibi olduğunda tuzu eklenir. Bir iki dakika daha pişrilip altı kapatılır ve kendi tenceresinde ağzı hafif açık olacak şekilde ılınmaya bırakılır.

Ağzı hafif açık olmalı çünkü oluşan buhar damlacıkları ile sulanmasını engellemek için.

Servis esnasında ister maydanoz, istersek te elma sirkesi koyabiliriz.

AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Cok lezzetli olur. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli süper görünüyor. patlıcanın her türüne bayılırım.

    YanıtlaSil
  3. Bayramlarda nasalar süper lezzetli oluyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil