
Tavuk bizim evde çok tüketilir. Hele Ben tavuğu değişik hallere sokup yeni tatlar elde etmeyi de çok severim. Hatta bazen aceleden değişik bir yemek yapıp sonrada acaba nasıl yapmıştım dediğim de çok olur.
Ramazanda misafirlerime aslında çok ama çok farklı bir tarif uygulayacaktım. Fakat marketin tavuk reyonundaki arkadaş Bir bütün tavuğu kemiklerinden ayırıpta sadece etini vermeyi beceremeyince hemen oracıkta acaba ne yapabilirim diye düşündüm.tamam peki güveçte yaparım o zaman dedim ve kuşbaşıları alıp eve geldim. Sonra güveç kaplarımın üst kattaki arkadaşımda olduğu ve arkadaşımında Rize de olduğunu hatırlayınca iyi o zaman borcamda yaparız napalım diyip koyuldum işe. Şimdi yazarken ne kadarda sakinim ama o anki telaşımı size anlatamam yani. Çok uzun oldu dimi...:)
Yemek servis edilecekken misafirler masada iken acele ile çekilmiş bir fotoğraf. İnşallah tekrarını yaparsam yenilerim.
MALZEMELER:
1 Kilo kuşbaşı tavuk kalça ( göğüste olur ama çok kuru olur )
750 gr mantar
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
karabiber, pulbiber, kekik
beşamel sos:
50 gr tereyağ
50 gr un
2 su bardağı süt
Üzerine Beşamel sos ve kaşar peyniri
1)Kuşbaşı doğranan tavuklar kızgın yağda rengi dönene kadar sotelenir.
2) Tüm Mantarlar dörde bölünerek tavuğa ilave edilip harlı ateşte kavrulmaya devam edilir.
3) şerit halinde doğranan kırmızı ve yeşil biberler tuz ve baharatlar eklenip birkaç dakika daha harlı ateşte kavrulur.
4) Daha sonra ister küçük güveç kaplarına ister benim yaptığım gibi kare bir borcama aktarılır.
BEŞAMEL SOS İÇİN
1) Yağ eritilip un ilave edilerek kavrulur.
2) Süt ve tuz ilave edilerek hiç topak kalmayana kadar karıştırılarak pişirilir.
3) İsterseniz sütü ileve ettikten sonra blendır ile çırparak topak kalma olasılığını sıfıra indirebilirsiniz.
Hazırlanan beşamel sos tavukların üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendesi konup 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar tutulur.
AFİYET OLSUN..