11 Ekim 2010

BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK



Tavuk bizim evde çok tüketilir. Hele Ben tavuğu değişik hallere sokup yeni tatlar elde etmeyi de çok severim. Hatta bazen aceleden değişik bir yemek yapıp sonrada acaba nasıl yapmıştım dediğim de çok olur.

Ramazanda misafirlerime aslında çok ama çok farklı bir tarif uygulayacaktım. Fakat marketin tavuk reyonundaki arkadaş Bir bütün tavuğu kemiklerinden ayırıpta sadece etini vermeyi beceremeyince hemen oracıkta acaba ne yapabilirim diye düşündüm.tamam peki güveçte yaparım o zaman dedim ve kuşbaşıları alıp eve geldim. Sonra güveç kaplarımın üst kattaki arkadaşımda olduğu ve arkadaşımında Rize de olduğunu hatırlayınca iyi o zaman borcamda yaparız napalım diyip koyuldum işe. Şimdi yazarken ne kadarda sakinim ama o anki telaşımı size anlatamam yani. Çok uzun oldu dimi...:)

Yemek servis edilecekken misafirler masada iken acele ile çekilmiş bir fotoğraf. İnşallah tekrarını yaparsam yenilerim.

MALZEMELER:

1 Kilo kuşbaşı tavuk kalça ( göğüste olur ama çok kuru olur )
750 gr mantar
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
karabiber, pulbiber, kekik

beşamel sos:

50 gr tereyağ
50 gr un
2 su bardağı süt

Üzerine Beşamel sos ve kaşar peyniri

1)Kuşbaşı doğranan tavuklar kızgın yağda rengi dönene kadar sotelenir.
2) Tüm Mantarlar dörde bölünerek tavuğa ilave edilip harlı ateşte kavrulmaya devam edilir.
3) şerit halinde doğranan kırmızı ve yeşil biberler tuz ve baharatlar eklenip birkaç dakika daha harlı ateşte kavrulur.
4) Daha sonra ister küçük güveç kaplarına ister benim yaptığım gibi kare bir borcama aktarılır.

BEŞAMEL SOS İÇİN

1) Yağ eritilip un ilave edilerek kavrulur.
2) Süt ve tuz ilave edilerek hiç topak kalmayana kadar karıştırılarak pişirilir.
3) İsterseniz sütü ileve ettikten sonra blendır ile çırparak topak kalma olasılığını sıfıra indirebilirsiniz.

Hazırlanan beşamel sos tavukların üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendesi konup 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar tutulur.

AFİYET OLSUN..

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık Betülüm ya ben çok severim bu yemeği nefis olur gerçektende

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık,süper görünüyor:))

    YanıtlaSil
  3. olmuş işte, mis gibi de görünüyor. eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    (cafe pepelanın "çıtır kasede tavuklu kabak beğendi" tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
    http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık betülcüm.ne çıkarsa böyle panik anlarında nefis çıkıyor.harika olmuş.

    YanıtlaSil
  6. nefis olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. lEZİZ GÖRÜNÜYOR! daha ne olsun???

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Cokca yaptigim bir tariftir, bayilirim. Ellerinize saglik:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Betülcüğüm merhaba yeniden umarım yorumum sorunsuz ulaşır. Hepinizi çok özledim. Ben de yeniden yazma istiyorum ama nasıl. Bloglara yeni yeni girebiliyorum. Çok güzel şeyler yapılmış yine ben yokken. Kocaman öpücükler ve sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Bir Izmitli arkadasa daha rastlamak ne güzel Betülcügüm...cok sevindim, sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  12. Bence fotoğraf lezzetini anlatıyor canım
    Ellerine sağlık
    Öpüyorum çok
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik Betul'cugum, cok istah acici gorunuyor, nefis olmus.

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. bu pişince nasıl güzel kokar ev- hem pratiktir hem de çok leziz! ellerine sağlık...

    YanıtlaSil