Tavuk bizim evde çok tüketilir. Hele Ben tavuğu değişik hallere sokup yeni tatlar elde etmeyi de çok severim. Hatta bazen aceleden değişik bir yemek yapıp sonrada acaba nasıl yapmıştım dediğim de çok olur.
Ramazanda misafirlerime aslında çok ama çok farklı bir tarif uygulayacaktım. Fakat marketin tavuk reyonundaki arkadaş Bir bütün tavuğu kemiklerinden ayırıpta sadece etini vermeyi beceremeyince hemen oracıkta acaba ne yapabilirim diye düşündüm.tamam peki güveçte yaparım o zaman dedim ve kuşbaşıları alıp eve geldim. Sonra güveç kaplarımın üst kattaki arkadaşımda olduğu ve arkadaşımında Rize de olduğunu hatırlayınca iyi o zaman borcamda yaparız napalım diyip koyuldum işe. Şimdi yazarken ne kadarda sakinim ama o anki telaşımı size anlatamam yani. Çok uzun oldu dimi...:)
Yemek servis edilecekken misafirler masada iken acele ile çekilmiş bir fotoğraf. İnşallah tekrarını yaparsam yenilerim.
MALZEMELER:
1 Kilo kuşbaşı tavuk kalça ( göğüste olur ama çok kuru olur )
750 gr mantar
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
karabiber, pulbiber, kekik
beşamel sos:
50 gr tereyağ
50 gr un
2 su bardağı süt
Üzerine Beşamel sos ve kaşar peyniri
1)Kuşbaşı doğranan tavuklar kızgın yağda rengi dönene kadar sotelenir.
2) Tüm Mantarlar dörde bölünerek tavuğa ilave edilip harlı ateşte kavrulmaya devam edilir.
3) şerit halinde doğranan kırmızı ve yeşil biberler tuz ve baharatlar eklenip birkaç dakika daha harlı ateşte kavrulur.
4) Daha sonra ister küçük güveç kaplarına ister benim yaptığım gibi kare bir borcama aktarılır.
BEŞAMEL SOS İÇİN
1) Yağ eritilip un ilave edilerek kavrulur.
2) Süt ve tuz ilave edilerek hiç topak kalmayana kadar karıştırılarak pişirilir.
3) İsterseniz sütü ileve ettikten sonra blendır ile çırparak topak kalma olasılığını sıfıra indirebilirsiniz.
Hazırlanan beşamel sos tavukların üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendesi konup 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar tutulur.
AFİYET OLSUN..
Ellerine sağlık Betülüm ya ben çok severim bu yemeği nefis olur gerçektende
YanıtlaSilEllerinize sağlık,süper görünüyor:))
YanıtlaSilolmuş işte, mis gibi de görünüyor. eline sağlık
YanıtlaSilHayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSil(cafe pepelanın "çıtır kasede tavuklu kabak beğendi" tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
Saygılarımla.
ellerine sağlık betülcüm.ne çıkarsa böyle panik anlarında nefis çıkıyor.harika olmuş.
YanıtlaSilnefis olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSillEZİZ GÖRÜNÜYOR! daha ne olsun???
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilCokca yaptigim bir tariftir, bayilirim. Ellerinize saglik:)Sevgiler
YanıtlaSilBetülcüğüm merhaba yeniden umarım yorumum sorunsuz ulaşır. Hepinizi çok özledim. Ben de yeniden yazma istiyorum ama nasıl. Bloglara yeni yeni girebiliyorum. Çok güzel şeyler yapılmış yine ben yokken. Kocaman öpücükler ve sevgiler
YanıtlaSilBir Izmitli arkadasa daha rastlamak ne güzel Betülcügüm...cok sevindim, sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
Bence fotoğraf lezzetini anlatıyor canım
YanıtlaSilEllerine sağlık
Öpüyorum çok
sevgiler
Ellerine saglik Betul'cugum, cok istah acici gorunuyor, nefis olmus.
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta diliyorum.
bu pişince nasıl güzel kokar ev- hem pratiktir hem de çok leziz! ellerine sağlık...
YanıtlaSil