14 Ekim 2010

ŞEFTALİ REÇELİ



Her sene çilek ve vişne reçeli yaparım hiç şaşmaz.İncir reçelimi de annem verir. Kahvaltı masasında rengarenk reçel çeşitlemelerine bayılırım çünkü. Ama bu sene değişik reçel denemeleri de yapıcam dedim kendi kendime. Çilek yaptım ve neredeyse bitmek üzere. Biraz vişne ve İncir var onlarında tarifleri gelecek. Aslında mis gibi kayısı da yapmak vardı aklımda ama bir fırsat bulamadım ona. Şimdi sırada ayva ve portakal var :)

Şeftali evde benden başkası tarafından pek beğenilmedi daha bilindik tatları sever eşim yeni tatlara pek açık değildir. Olsun ben çok sevdim.

MALZEMELER:

1 Kilo Şeftali
1 Kilo Şeker
Yarım limon suyu
1 paket vanilya

Şeftalilerin kabukları soyulup istenilen şekilde doğranır. Pişireceğimiz tencereye aktarılıp üzerine şekere ilave edilir ve 1 gece bekletilir. Ertesi gün ilk önce harlı ateşte sonra orta ateşte üzerindeki köpükler ara ara alınarak pişirilir. Reçelin kıvamını anlamak için düz bir tabağa koyduğumuzda kıvamı koyu ise olmuş demektir. Limon suyu eklenip 1-2 dk daha kaynatılır. Vanilyası da eklenip altı kapatılır.

Ilındığında kavanoza aktarılır. iyice soğuduğunda kavanozun ağzı sıkıca kapatılır.

AFİYET OLSUN..

10 yorum:

  1. Reçel süper görünüyor Betülcüm..Kıvamı ve berraklığı harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Çok severim. Rengide süper olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Şeftalisiz bir hayat düşünemiyorum. eline sağlık bayılırım

    YanıtlaSil
  4. betülüm canım ellerine sağlık bende evde ne zaman yapsam ilk tükenen reçellerdendir
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ekmeğin üzerine reçel nede yakışmış harika...Ellerinize sağlık...


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. her gün yeni lezzetler,imreniyorum valla size:))

    YanıtlaSil
  7. ellrine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım hele bir de kaymak olursa yanında ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Canık bende bu sene 5 kg dan yaptım. Olmazsa olmazlardandır
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Fotoğrafta o kadar iştah açıcı gösteriyor ki! Ellerine sağlık walla nefis olmuş duruyor. ben de çok severim rengarenk reçeller masada ama hiç denemedim. Şu hamileliğimin şeker dietini atlatır atlatmaz ilk işim reçel yapmak olacak:)

    YanıtlaSil