26 Aralık 2010

PROFİTEROL



Adını ilk duyduğumda söylemekte zorlanıyordum :) sanırım orta okulda falandım. İzmitte hoşgör pastanesi vardı ve gidip orda yerdik sürekli.

Şimdi ise bu lezzeti kendim yapıp yemeğe bayılıyorum..Yapımı biraz uğraştırıcı ama yemesi bir o kadar keyifli..

MALZEMELER:

Şuale hamuru için:

125 gr margarin
6 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 fiske tuz

İç krema:

3 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
50 gr margarin
3 kaşık nişasta
2 kaşık un

Çikolatalı sos 1:

3 su bardağı süt
1,5 kaşık nişasta
1 bardak toz şeker
100 gr kakao


Çikolatalı sos 2:

200 gr krema
200 gr çikolata

ŞU HAMURUNUN YAPILIŞI

1)Margarin, su tuz, şeker derin bir tencereye alınarak ocağın altı yakılır.
2)Margarin eridikten sonra un ilave edilip karıştırılarak pişirilir.
3)Başka kaba alınarak hafif ılınması sağlanır.
4)Yumurtalar teker teker kırılıp mikserle çırpılır. Her yumurta kırıldıktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz...
5)Hamuru sıkma torbasına koyup aralıklarla yağlı kağıt serilmiş tepsiye küçük küçük sıkılır.
6)150 derecede altı üstü pembeleşene kadar yaklaşık 50 dk pişirilir.
7)Hamur pişince fırın kapağı hiç açılmadan fırının içinde soğutulur.

İÇ KREMA

1)Margarin ve vanilya haricindeki tüm malzemeler soğukken çırpılır ve pişirilir. 2)Piştikten sonra margarin ve vanilya eklenip çırplır.

ÇİKOLATALI SOS 1:

Tüm malzeme karıştırılıp pişirilir ve soğutulur.

ÇİKOLATALI SOS 2:

1)Krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılıp çikolatalar eklenir ve hızlıca karıştırılarak çikolata eritilir.
2)Arada bir karıştırılarak oda sıcaklığına getirilir.


İyice soğuyan hamurlar fırından çıkartılır. Ortası kesilip iç kremadan doldurulur ve kapatılır. Dolaba konur. Servis yapılacağı zaman üzerine çikolata sos gezdirilir.

10 yorum:

  1. Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Yeşim hanımın (Yetur)kaymaklı taş kadayıfı bugün bloglardan seçmelerde
    http://gencalsabahattin.blogspot.com


    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. afiyet bal seker olsun InsAllah :))
    kismetse birdahaki sefere bende hosgör pastanesine ugrar lezzetlerini tadarim :)
    ellerine,emegine saglik ..sicacik sevgi ve selamlarimla..

    YanıtlaSil
  3. ne çok oldu ben profiterol yapmadım bi bilsen arkadaşım.
    eksikliğini senden görünce farkettim.
    ellerine sağlık arkadaşım ben çok beğendim...

    mintiden sevgiler....
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor betülcüm.ellerinize sağlık..beraberinde güzellikler getiren hayırlı,huzurlu,sağlıklı neşe dolu bir hafta lezzet dolu bir gün diliyorum.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Kim sevmez bunlari yemeye:) Ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  6. Betül'cüm eline sağlık..Sevmeyen varmıdır ki..Ben bayılırım..En son bayramda yaptım ben de...Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. İzmit dendi mi gönlüm pır pır ediyor!
    Ortak noktalarda buluştuklarımla tevafuken karşılaşınca daha da mutlu oluyorum.
    Profiterol denince akan sular duru bende,sanırım bu çoğumuz için böyle.Nefis bir tat.Ellerine sağlık Betül'üm.Mutlu haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor.Bayılırım Profiterole.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Betülcüm ellerine sağlık oooo nefis görünüyor kim bayılmaz bu tada

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,Birden İzmitte hoşgör pastanesinde gibi hissettim kendimi,ben de az gitmedim,ben de 8 yıldır anamurdayım ama ailem hala İzmitte,ellerine sağlık,nefis gözüküyor,hiç denemedim ama çok istediğim bir tatlı,selamlar,sevgiler
    http://cafemis.com
    http://cafemis.blogspot.com+

    YanıtlaSil