26 Şubat 2010
İGLO İLE HOBİMLE MUTLUYUM YEMEK KURSU
Çarşamba akşamı Sevgili Tijen'in davetiyle İglo sponsorluğunda Hobim lezzet Okulunda ki etkinliğe katıldım. İnanılmaz güzel keyifli dakikalar geçirdik hepimiz.Yasemin canım arkadaşımı tekrar görmek iyi geldi bana. Sevgili Saliha uzun zaman sonra tekrar bir araya gelmek çok keyifliydi. Ve tabi ki Tijenciğim seni tanıdığıma inan çok mutlu oldum. Tekrar teşekkür ediyorum Sana ve Tabiki İgloya.
Buyrun resimlere.. Ama daha fazla resim için Tijeni ziyaret etmeniz gerek :)
İglo ile Deniz Ürünleri Salata
Gurme Karides Şiş ve Paelle
İglo Soya Fasulyeli Pizza
Şef Serkan Kılıç'tan Sertifikamı alırken
Şefimizin Ateş Şhowu
Yemek Zamanı
Nefis İglo Ürünleri
24 Şubat 2010
FIRIN SÜTLAÇ
Zaman şu aralar daha bir hızlı akıyor sanki benim için. Düşündüğüm yapmak istediğim şeylerin hiç birini yetiştiremez oldum. Sürekli bir koşuşturma içersindeyim ama hiç bir iş istediğim zamanda bitemez oldu. Sistemli çalıştığımı düşünüyordum ama sanırım daha sistemli olmam gerek. Bir gün 48 saat olsaydı yetermiydi acaba.
Ha böyle olunca da bloğuda boşlar oldum. Güzel masalara konuk oluyorum, yeni şeyler deniyorum sonra ya zaan geçiyo yayınlamaktan vazgeçiyorum ya fotoğrafı beğenmiyorum derken kalıyo.
Fırın sütlacı yeni evlendiğim senelerde bir dergiden bakarak denemiştim. Deyim yerindeyse taş gibi birşey olmuştu kaşığı sapladığımızda çıkarmak için bayağı bi çaba sarfetmek zorunda kalmıştık :) ne ben ne de eşim yememiştik. Ben çok bozulmakla birlikte bir daha fırın sütlaç yapmaya kalkışmadım.
bir kaç aydır deneme yanılma yöntemiyle kendi ölçülerimi buldum. Artık sık sık yapıyorum fırın sütlaç.
MALZEMELER:
1,5 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
3 bardak su
3 tatlı kaşığı mısır nişastası ( dolu dolu )
1 paker vanilya
İlk olarak su ile pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Süt ilave edilir kaynadığında şekeri ilave edilir. kaynatılır. indirmeye yakın nişasta ile kıvam ayarlanır. En son vanilyası eklenip altı kapatılır. Kaselere boşaltılan sütlaçlar fırın tepsisine konur. Kaselerin ortasına gelecek kadar su doldurulup fırının sadece ızgara kısmı yakılarak sütlaçların üzeri yakılır.
Sütlacın üzerinin daha kolay yanması için esmer şeker serpebilirsiniz.
yada 1 kase sütlaç ayırıp ona bir yumurta sarısı karşıtırılarak kaselerin üzerine paylaştırabilirsiniz. ( bu benim pek tercih etmedğim bi yöntem.
AFİYET OLSUN
TÜM ARKADAŞLARIMIN KANDİLİNİ KUTLUYORUM. KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLARIM TEK TEK GEZEMİYORUM İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN. GÜCENMEYİN SAKIN BANA..
18 Şubat 2010
BEYAZ PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA
Evde yemek olmadığında yardımcı yemek olan makarna birden ana yemek şekline bürünüyor :) Yanına birde salata ve yoğurt ile öğünü tamamlıyoruz. Değişik şekillerde yapmak mümkün. Ben bu sefer peynirli yaptım.
MALZEMELER:
Yarım paket fırın makarna
Beşamel sos ( ben bu sefer KNORR un hazır beşamel sosunu kullandım )
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı kaşar rendesi
7-8 dal maydanoz
Makarna bol suda haşlanır. Beşamel sos tarif üzerindeki gibi pişirilir. 4/3 ü makarnaya karıştrılır. Beyaz peynir ve kıyılmış maydanozda katılır karıştırılır. Tepsiye yayılır. Kalan beşamel sos makarnanın her yerine eşit şekilde yayılır. Üzerine kaşar peyniri konup fırına verilir. Kaşarlar eriyip kızardığında olmuş demektir.
Afiyet olsun..
16 Şubat 2010
NOHUTLU PİLAV
Nohutlu pilav ama bu öyle bildiğimiz nohutlu pilavlardan değil. Biraz değişik. İçinde hem bulgur hem pirinç var. çok besleyici. Tadıda muhteşem.
MALZEMELER:
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
tereyağ
yeteri kadar su
tuz
Akşamdan suya konulup şişen nohutlar tencereye aktarılıp bol su konularak haşlanır. Nohutlar haşlandığında aynı suya pirinç, bulgur ve tuz ilave edilir. ( bu noktada suyun çok olmamasına dikkat edelim. Su az gelirse sonrasında kaynamış su ilave edebiliriz) Pirinç ve bulgurlar piştikten sonra altını kapatalım. Başka bir yerde yeteri kadar tereyağ eritip pilavımızın üzerine gezdirip alt üst ettikten sonra 10 dk dinlendirip servis edelim.
AFİYET OLSUN..
Not: Ben üzerine mısırözü ve tereyağ karışımı yapıyorum. Biraz daha hafifletmek için.
12 Şubat 2010
KABAK TATLI'LI DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
Tatlı tarifinden başlıyım dedim :) Bir çok çeşitleri var bu tatlının. Normalde alt katında bisküvi ile karıştırılmış kabak tatlısının üzerine muhallebi dökülür ama ben kabağın içindeki o bisküvi tadını sevmiyorum. O yüzden iki kat muhallebi arasına sakladım kabağı. çokta güzel oldu. Buyrun tarife..
Kabak tatlısı için:
yarım kilo kabak
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
karanfil
ceviz
Muhallebi:
1 litre süt
2 çay brdağı toz şeker
1 yumurta sarısı
4 dolu dolu çorba kaşığı un
1 adet damla sakızı
50 gr margarin
üzerine :
Hindistan cevizi
İlk önce kabaklar küçük küçük doğranıp üzerine toz şeker ve su ilave edilir. karanfilleride konur . Kaynayana kadar üzeri kapalı, kaynayıp suyunu saldıktan sonra kapağı açılıp kabaklar yumuşayana kadar pişilir. ılındıktan sonra blendırdan geçirilir yada çatalla ezilir. Cevizle karıştırılıp bekletilir.
Diğer tarafta süt, şeker, un, yumurta sarısı karıştırılır göz göz olana kadar pişirilir. Piştikten sonra Damla sakızları dövülür margarinle beraber muhallebiye ilave edilip mikserle 5 dakika kadar çırpılır.
Su ile hafif ıslatılan borcam'a muhallebinin yarısı dökülür. Üzerine kabak tatlısı yayılır. Tatlının üzerine kalan muhallebi dökülür. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Servisten önce üzerine hindistan cevizi serpilir.
10 Şubat 2010
GELENEKSEL CUMA EĞLENCELERİ
Kabak Tatlılı Damla Sakızlı Muhallebi
İsotlu Kısır
Avcı Böreği
Sigara Böreği
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Havuç Salatası
Kaşarlı Patates Salatası
Karışık Turşu Kvurması
Fasulye Turşusu Kavurması
Zeytinyağlı Brokoli Karnıbahar
Bu güzel nefis görüntüler geçtiğimiz Cuma Akşamından. Yine kızlar toplanıp Rahmiye Nam-ı Diyar Denizanası'na gittik. Bol Bol Yedik içtik güzel sohbetler ettik.
Resimler çok güzel olmayabilir çünkü ben fotoğrafları çekerken herkes masaya oturmak için sabırsızlanıyordu. Daha fazla bekletemedim malesefki arkadaşları.
Tarifler daha sonra gelecek...:)
İsotlu Kısır
Avcı Böreği
Sigara Böreği
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Havuç Salatası
Kaşarlı Patates Salatası
Karışık Turşu Kvurması
Fasulye Turşusu Kavurması
Zeytinyağlı Brokoli Karnıbahar
Bu güzel nefis görüntüler geçtiğimiz Cuma Akşamından. Yine kızlar toplanıp Rahmiye Nam-ı Diyar Denizanası'na gittik. Bol Bol Yedik içtik güzel sohbetler ettik.
Resimler çok güzel olmayabilir çünkü ben fotoğrafları çekerken herkes masaya oturmak için sabırsızlanıyordu. Daha fazla bekletemedim malesefki arkadaşları.
Tarifler daha sonra gelecek...:)
5 Şubat 2010
ÇAYLI KEK
Geçtiğimiz bir hafta içinde iki kere pişti bu kek evimde. yiyen herkes tarafından da çok beğenildi.
Oğlum doğduğundan beri kek tarifi aramıyorum artık. Yumurta şeker yağ ve un temel malzeme. Geriside bana kalıyo . O an ne istiyorsa canımız onu koyuyoruz yardımcı olarak. Bazen beğenilmediğide oluyor ama genelde severek yeniliyor. Hatta çok sevildiğinde ardından tekrar pişiyor.
MALZEMLER:
4 adet yumuta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay
1 adet portakalın suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 bardak Sinangil kekun sade
1 su bardağı fındık kırığı
1 çay bardağı damla çikolata
50 gr kakao
1 paket sinangil vanilya
Kuru malzemeer bir kapta karştırılır. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. İçine sırasıyla sıvıyağ, çay, portakal suyu eklenir çırpılır.Karıştırılan kuru malzemelerde katılıp çırılır. Fındık ve damla çikolata eklenip spatula ile karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.
200 derecede batırdğımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
NOT: Ben SİNANGİL kekunu kullandığımdan kabartma tozu kullanmıyorum. normal un kullanacakalar 1 paket kabartma tozu kullanmaları gerek.
4 Şubat 2010
ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ
Evde bu tarz sebzeler benim haricimde pek yenmediğinden genelde ortaya salata şeklinde gelir. Bu sefer biraz daha değişik pişirdim. Beğenildi. Heleki 1 gün beklettim servisten önce tadı dahada güzel olmuştu.
MALZEMELER:
Yarım kilo brokoli
1 adet havuç
1 büyük patates
1 adet soğan
tuz
Brokoli hariç tüm sebzeer jüliyen doğranır. Patates ve havuçlar biraz kalın şekilde doğranır ama. İlk önce zeytinyağında soğanlar sotelenir. Sonrasıda havuçlar ilave edilir. Hafif Tve 1 ça bardağı su ilavesi yapılır. Tencerenin kapağı kapatlıp hiç karıştırılmadan kısık ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN..
Etiketler:
DOLMALAR,
ZEYTİNYAĞLILAR
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)