9 Ocak 2011

KABAK TATLISI 2



Bu sefer ufak bir değişiklik yaptım sadece. Daha önceleri şekerde bekletmeden pişirirdim. Bu sefer beklettim. Piştikten sonra fırınladım biraz kabakları hafif gevrekleştiler.

MALZEMELER:

1 kilo kabak
1 kilo şeker
3-4 adet karanfil
1 su bardağı su

Kabaklar dilimlenerek tencereye dizilir. Üzerine toz şeker serpilip 1 gece bekletilir. Ertesi gün suyu ve karanfilleri konup ağzı kapalı şekilde kaynadıktan sonra yaklaşık 45 dakika pişirilir. Arada bir tencere iki yanından tutularak sallanır.

Kabaklar dayanıklı bir fırın kabına aktarılıp 150 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar tutularak gevrekleştirilir.

AFİYET OLSUN...

12 yorum:

  1. Betülcüğüm elerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor bende bugün yaptım

    YanıtlaSil
  3. Betülcüğüm, sana ve sevdiklerine mutlu yıllar diliyorum.
    ellerine sağlık. Kabakları fırınlamak güzel bir yöntem gerçekten. Çok güzel görünüyorlar. Çok çok çok sevgiler

    YanıtlaSil
  4. mmm eminim nefis olmuştur her türlüsüne varım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. en sevdigim tatlılar arasındadır.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Oooh afiyet olsun, kabak yemeli mevsiminde. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. betülcüm buzlukta beni bekleyen kabaklar var canım çekti bende eve gidince onlarımı çıkarsam ne :))
    canım şu ara ev işlerim var evimi satıyorum anlıcan bende ev arıyorum bu nedenle sen dahil çogu arkadaşımı gezemedim bugun yorum yazma günü dedim kendi kendime :))
    fazla sıklıkta gelemezsem affola :)
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık betülcüm bayılırım kabak tatlısına tam mevsimi;)sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  9. Hımmmm ellerine sağlık Betülcüm

    YanıtlaSil
  10. Ellerine saglik Betul'cugum,

    Cok severim hem de cok.

    Guzel bir hafta diliyorum, sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  11. Çok pratik ve güzel bir tatlı.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil