16 Şubat 2011

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA




nefis bir poğaça ağızda dağılıyor kıyır kıyır.

MALZEMELER:

Yarım Paket margarin ( eritilmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı ufalanmış beyazpeynir
Yarım demet dereotu
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Çukur bir kabın içine eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, süt, şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır. İki yumurta beyazı ve bir yumurta sarısı da ilave edilir tekrar karıştırılır. Dereotu ve peynir eklenir. aldığı kadar un ve kabartma tozu da ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...

10 yorum:

  1. SIKINTIDAN YEMEK DÜŞÜNÜR OLDUM BUGÜN. YOLLASANA. ELİNE SAĞLIK BETÜL'ÜM

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık bayılırım dere otluna hamurlada buluşunca deymeyin keyfine tarhana çorbasınada çok yakışıyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım,çayda olacakdı şimdi 2 taneyi affetmezdim yani:)))
    çoook öperimmmm

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Betülcüm dereotu çok da yakışır

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik Betul'cugum, harika olmus.

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  6. Eşimin sevdiği tek poğoça türü:))

    Ellerine sağlık canım

    Nefissssss

    YanıtlaSil
  7. Bitmeden yetiştim sanırım ;) nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. bir poğaçaya bence en yakışan şeydir dereotu. Bende çok çok severim. Ellerine sağlık canım...:)

    YanıtlaSil
  9. merhabalar cok leziz güzüküyor, ellerinize saglik... incir agacindan yasemin gazioglu.. banada beklerim insallah

    YanıtlaSil
  10. süper bir poğaça denedim tadına doyamadık birazda karbonat ekledim :)

    YanıtlaSil