25 Mayıs 2011

BALKABAKLI MÜCVER



Ben eklemekte geç kaldım biraz mevsimini geçirdim ama tariflerim arasında kaybolsun istemedim.


Malzemeler:

500 gr balkabağı
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
2,5 su bardağı un
2 adet yumurta
tuz, kimyon, karabiber

Kızartmak için sıvıyağ

yapılışı:

1) Balkabağını soyun irice rendeleyip bir kaba alın.
2) Kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edin.
3) Yumurtaları kırın. Un ilave edip yoğurun.
4) tavaya çok az yağ koyup kızdırın.
5) mücverden bir kaşık koyup iki tarafını da kızartın.
6) İsteğe göre süzme yoğurt ile servis edin.

4 yorum:

  1. Mücverin çok çeşidini denemdim ama balkabaklısıı hiç yememiştim Betülüm ellerine sağlık ye beni dyor sanki:) E bir gün gelip yiyelim o zaman:)

    YanıtlaSil
  2. Tadı nasıl oldu çok merak ettim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Betül mücver her türlüsünü pek severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. değişik bir fikir olmuş daha önce hiç tatmadım denemediğim bir lezzet ellerine sağlık

    YanıtlaSil