18 Mayıs 2011

İSOTLU KISIR




Gün sofralarının, mangal partilerinin, pikniklerin vazgeçilmezi, baş tacı. Alışılmışın dışında bir kısır. Ama bir tadına baktıysanız eğer ki birdaha klasik kısır yemezsiniz :)

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı isot
1 adet limonun suyu
2 adet taze kırmızıbiber
3 kaşık tatlı biber salçası
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz

1) Bulgur yıkanıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayın.
2) Altını kapatıp iyice suyunu çekmesini ve şişmesini bekleyin.
3) Hafif ılındığında salça, isot, zeytinyağ, nar ekşisi katıp karıştırın.
4) Taze soğanı çok ince doğrayın. Kırmızı biberi küçük küpler şeklinde doğrayın. Maydanozu çok ince kıyın.
5) Hepsini bulgurun içine katıp karıştırın.
6) 1 saat dinlendirip servis edin.

AFİYET OLSUN.

9 yorum:

  1. Betülcüm çok güzeldi gerçekten, yine yemek istiyorum. Ne zaman:))

    YanıtlaSil
  2. VAlla ben de senin gibi acı aşığı biri olarak bu tam bana göre diyorum ellerine sağlık can kuş

    YanıtlaSil
  3. Bayıldığım halde yiyemediği bir lezzet. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bence İsot çok yakışmıştır. Ellerine sağlık Betülcüm:)

    YanıtlaSil
  5. Övgüyü almış zaten;) deneme sırası kimde acaba? ;))

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ellerıne saglık:)cok guzel .diğer tarıflerıde sımdı gezecegım .sevgıler:)

    YanıtlaSil
  7. oy oy oy beklediğim tarif geldi:))
    muhteşem üstü bir lezzet herkese tavsiye ederim:))ellerine sağlık betül'üm tarifimi yazacağım:))
    çok öpüyorum seni utlu haftalar dilerim...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık betül pilavlık(iri)bulgurla yapılıp haşlanması çok ilginç gerçekten

    YanıtlaSil
  9. merhaba,
    yaptım, beğenildi, bazı arkadaşlar içinde kırmızı biber olmasa mı acaba dediler ama afiyetle yediler. siyah havuçlu nar ekşisi almışım farketmeden bu yüzden benim kısır gıda boyası katılmış gibi kırmızı oldu. elinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil