9 Haziran 2011

SARMISAKLI EKMEK VE DEREOTLU YEŞİL ZEYTİN KESMESİ



Artık Pizzacıda gidip sarımsaklı ekmek yemek yok. Siz hele bu tarifi bir deyin bana hak vereceksiniz.

MALZEMELER:

1 Adet baston ekmek
70 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı fesleğen
3 diş rendelenmiş sarımsak

sos:

100 gr yeşil zeytin
1 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kimyon
3-4 dal dereotu
2 diş sarımsak

1) Tereyağını oda sıcaklığına getirin.
2) İçine rende sarmısak fesleğen koyup karıştırın.
3) Ekmeklerin üzerine sürüp 150 derecede 10 dakika fırınlayın.

Sos için:

1) Zeytinleri fare dişi boyutunda incecik doğrayın. ( bizimkiler biraz büyük oldu ) Zeytinyağına ilave edin.
2) İçine kıyılmış dereotunu, kimyon ve rendelenmiş sarmısağı ekleyip karıştırın.
3) Ilınan ekmekleri bu sosa badırıp afiyetle yiyin :)





AFİYET OLSUN..

7 yorum:

  1. eline sağlık olsun

    denicem inşaAllah

    YanıtlaSil
  2. Ben bunun lezzeti yedim biliyorum:))muhteşem güzel herkese tavsiye ederim.Ellerine sağlık betülüm tarifi aldım çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  3. of of nefiiis ;) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. hmm evde bir türlü o tadı yakalayamayan ve hastası olan biri olarak bu tarifi yapılacaklar listeme ekliyorum :) ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık nefis görüntü sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bizzat yemiş biri olarak :) 10 üstünden 11 puan veriyorum. Harika bir tarif Betül teşekkürler...

    YanıtlaSil