23 Temmuz 2011

HAŞHAŞLI KURABİYE



MALZEMELER:

125 gr. tereyağı (soğuk)

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 kahve fincanı yoğurt

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 çorba kaşığı haşhaş

500 gr un.

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1) Soğuk tereyağını bıçakla ufalıyın. Unun 2/3′ ünü tereyağına elinizle yedirin.
2) Ardından sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyin.
3) Geri kalan undan aldığı kadarını katarak hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun.
4) Hamurun üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
5) Hamuru Yarım cm kalınlığında açıp istediğiniz kalıpla şekiller kesin.
6) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

8 yorum:

  1. hmm süper görünüyor.. ellerine saglik..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel gözüküyor Betülcüğüm. Ellerine sağlık.
    Güzel bir hafta sonu diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bunlar, ben de hemen denemiştim.en kısa zamanda yine yapacağım. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bende geçenlerde buna benzer çörekotlu yapmıştım.ellerinize sağlık leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  6. Tam atıştırmalık. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok leziz görünüyorlar valla..olsada yesek:)))

    YanıtlaSil