4 Ağustos 2011

BADEMLİ ELMA TATLISI



Size nefis ve bir o kadar da hafif bir tatlı önerim var. Tam yazlık bir lezzet. Ramazanda ve sıcak günlerde yenebilecek en hafif tatlı bence. Diyet yapanlar içinde çok uygun.

MALZEMELER:

2 Adet ekşi elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet portakalın suyu
1 çorba kaşığı esmer şeker ( isteğe bağlı )
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı file badem
1 çay kaşığı tereyağ

Üzerine: toz fıstık ve kaymaklı dondurma

YAPILIŞI:

1) Elmaların kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin.
2) Teflon tavaya tereyağ, elma dilimleri,kuru üzüm, portakal suyu, şeker ve pekmez konup bir müddet ara ara karıştırılarak pişirin.
3) Elmalar suyunu çektiğinde bademleri ekleyin.
4) Beş dakika daha pişirip altını kapatın.
5) üzerine yeşil fıstık ve kaymaklı dondurma ile ılık servis edin..

3 yorum:

  1. Betülcüğüm çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif paylaşmışsın arkadaşım.
    Ellerine sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Betülcüm tam Ramazanlık hafif bir tatlı olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil