11 Ağustos 2011

MOZAİK PASTA



Malzemeler:

125 Gr Margarin
1 çay bardağı tozşeker
50 gr kakao
1.5 su bardağı süt
2 paket petit beurre bisküvi
1 paket şekerli vanilin

ganaj:

100 GR krema
100 GR bitter çikolata

Kremayı kaynama noktasına getirin. içine çikolataları kırıp çikolatalar eriyene kadar karıştırın. oda sıcaklığında soğumasını sağlayın.

YAPILIŞI:

1) Derin bir tencerede margarin ve tozşekeri eritin.
2) Süt ve kakaoyu ekleyip süt ısınana kadar karıştırın.
3) Bisküvileri büyük büyük kırın. çok ufalamayın ki karıştırırken bulamak haline gelmesin.
4) Margarinli sütlü karışımı bisküvilerin üzerine gezdirip yavaşça karıştırın.
5) Streç film serilmiş bir kalıba karışımı dökün.
6) Bir kaç saat buzlukta bekletip üzerine çikolatalı ganaj gezdirip dolabın alt kısmında muhafaza edin.

AFİYET OLSUN..

6 yorum:

  1. benım ıcın vazgecılmez klasikler arasındadır ...ellerine saglık betül..

    YanıtlaSil
  2. Betülcüm bu tarif ilaç gibi geldi,ne zamandır canım çekiyor.Hemen bu tarifi denicem :)
    Süper görünüyor ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  3. Betüüüülll nerdesinnn??? tatil eçıktın sandım sonra ff'e baktım tama dedim burdaymış:)) Ellerine sağlık canım çook öptüm seni:)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    paket petibörler kac gramdan olusuyor? Yurt disinda petibörler farklidir diye soruyorum.

    Tesekkürler

    YanıtlaSil
  5. Hiç eskimeyen tariflerden biri. Geçen ben de iftar davetimde yapmıştım. Özlemişiz mozaik pastayı. Farklı tarif arayışları içinde bu güzel tarifleri unutuyoruz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ben çocukken annem çok yapardı bu pastayı. bizde kardeşimle bayıla bayıla yerdik :)

    YanıtlaSil