8 Eylül 2011

İZMİR KÖFTE



Benim için köfte ve patates oldumu sular durur :) Heleki kızartma türü isa bayılırım. Normalde izmir köftenin köfteleri oval olur ama ben yuvarlak yaptım bu sefer.

MALZEMELER:

Köftesi için:

300 Gr kıyma
1 adet kuru soğan ( rendelenmiş )
2 dilim ekmek içi ( ıslatılmış)
1 adet yumurta
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber,
1 tatlı kaşığı tuz

5-6 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 kaşık tereyağ
2 bardak su
tuz karabiber

YAPILIŞI:

1) Köftelik tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Yarım saat dolapta dinlendirin.
2) Patatesleri soyduklan sonra uzunlamasına elma dilimi şeklinde dilimleyin ve kızartın.
3) Dinlenmiş olan köfte harcını oval yada yuvarlak şekil verip kızartın.
4) Köfte ve patatesleri fırın kabına alın.
5) ayrı bir tencerede tereyağında salçayı kavurup suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
6) Kaynayan salçalı suyu köftelere ilave edip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Not: Ben köfte ve pataesleri PHİLİPS AİRFRYER ile kızarttım. Daha hafif bir yemek elde ettim.

6 yorum:

  1. benim annem kızartmadan tepsiye dizer babamın taş fırınına yollardı tadına doyamazdık

    YanıtlaSil
  2. ben de köfte pataesçiyim:)) ellerine sağlık,çok güzel görünüyor!
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  4. çok severek yediğim yemeklerden biridir ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. bayılırım ben izmir köfteye ellerinize sağlık arkadaşım:))

    YanıtlaSil
  6. Benim kurtarıcı yemeğim. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil